Η δίκη του εστιάτορα στην Ύδρα: «Άκουγα τα μουγκρητά του άντρα μου, του έκαναν βασανιστήρια - Τον βρήκα νεκρό"

Η δίκη για τη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα ξεκίνησε στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Η σύζυγος του άτυχου εστιάτορα περιέγραψε όσα έζησε μέσα στα 20 λεπτά της εισβολής στο σπίτι τους.

Η σύζυγος του εστιάτορα που ξεψύχησε στα χέρια των Γεωργιανών ληστών αναγνώρισε έξι από τους εννέα κατηγορούμενους ως τα πρόσωπα που είχαν πάει στο μαγαζί τους νωρίτερα.

«Άκουγα τα μουγκρητά του άντρα μου από τον κάτω όροφο του σπιτιού. Κατάλαβα ότι του έκαναν βασανιστήρια για να τους πει που έχει τα χρήματα. Διαπίστωσα ότι ήταν πια νεκρός όταν έπαψα να τον ακούω», είπε η γυναίκα, σύμφωνα με την Espresso. Σημειώνεται ότι τη γυναίκα την κρατούσαν οι Γεωργιανοί σε άλλο χώρο του σπιτιού.

Μάλιστα περιέγραψε τις κινήσεις των δραστών πριν από τη φονική εισβολή. Όπως είπε στην ταβέρνα πήγε πρώτα ένα ζευγάρι και στη συνέχεια πήγαν οι υπόλοιποι και κάθισαν σε διαφορετικά τραπέζια.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας ανέφερε πως ο θάνατος προήλθε από ασφυξία και ότι υπάρχουν σημάδια στραγγαλισμού.

Η αδίστακτη συμμορία των εννιά Γεωργιανών, που κατηγορείται ότι βασάνισε τον άτυχο 67χρονο, ήταν ψύχραιμη και για το μόνο που αγωνιούσαν ήταν πώς θα φύγουν από το νησί.

Τον Αύγουστο του 2015, έφαγαν και ήπιαν σαν κύριοι και όταν το ζευγάρι έκλεισε το μαγαζί, τους ακολούθησαν και μπήκαν από το δεύτερο όροφο σκίζοντας τη σήτα του μπάνιου.

Στις 3:30 το ζευγάρι των αρχηγών έφυγε με θαλάσσιο ταξί προς τη Βάρκιζα έχοντας μαζί τα 47.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από τον εστιάτορα. Στις 5 προσπάθησαν να φύγουν και οι υπόλοιποι Γεωργιανοί αλλά δεν υπολόγισαν τον αστυνομικό του τμήματος της Ύδρας που κάλεσε τον ιδιοκτήτη του θαλάσσιου ταξί να γυρίσει αμέσως. Όταν εκείνοι κατάλαβαν πως όλα είχαν τελειώσει, άρχισαν να πετούν στη θάλασσα τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ