Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Πλημμύρισε η Δυτική Ελλάδα, ποτάμια οι δρόμοι στην Αττική

Αρκετές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Δυτική Ελλάδα. 

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το πρωί το Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ διαδοχικές είναι οι κλήσεις προς την πυροσβεστική για την άντληση υδάτων.

Σφοδρή ήταν όμως και η καταιγίδα που χτύπησε την Πάτρα. Μία γυναίκα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο.

Εξαιτίας της κακοκαιρίες σε πολλές περιοχές υπήρξε διακοπή ρεύματος, ενώ πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα.

Προβλήματα καταγράφονται και στη Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, αλλά και στην πόλη της Πρέβεζας.

Πεδιάδα της Άρτας

Ταυτόχρονα, σοβαρές είναι οι ζημιές και στην πεδιάδα της 'Αρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας πλημμύρισαν σε πολλά σημεία και ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. 

Όπως έγινε γνωστό το Κεντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε πάνω απο 100 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κυρίως, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους στην Αττική και ιδιαίτερα στο κεντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν ακόμη και τροχαία ατυχήματα λόγω της περιορισμένης ορατότητας σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ