5 κορυφαίοι bartenders προτείνουν τα πιο εξωτικά κοκτέιλ της πόλης

Με δεδομένη στο μυαλό μας τη συνάφεια καλοκαιριού και cocktails, επισκεφτήκαμε πέντε αγαπημένα bars που ειδικεύονται στις αλκοολικές μείξεις, ζητήσαμε από τους bartenders τους να μας… δροσίσουν και αποφασίσαμε ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να είναι μια εξωτική εμπειρία.

Με δεδομένη στο μυαλό μας τη συνάφεια καλοκαιριού και cocktails, επισκεφτήκαμε πέντε αγαπημένα bars που ειδικεύονται στις αλκοολικές μείξεις, ζητήσαμε από τους bartenders τους να μας… δροσίσουν και αποφασίσαμε ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να είναι μια εξωτική εμπειρία.

 

Περάσαμε το χειμώνα ανακαλύπτοντας καινούργια bars και πιάτσες και καταλήγοντας πως η Αθήνα είναι μια κοκτεϊλούπολη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μητροπόλεις των κορυφαίων mixologists. Με τους ρυθμούς να έχουν πέσει και τη διάθεση να είναι χαλαρότερη, λόγω αποδράσεων που ολοκληρώθηκαν ή έπονται, η Αθήνα προσφέρεται για διακοπές διαρκείας που ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα στα (πολλά) καλά cocktail bars. Με ή χωρίς θέα δεν έχει σημασία, αφού οι λίστες τους προσαρμόζονται στις δροσιστικές απαιτήσεις της εποχής και αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε προορισμούς πολύ μακρινότερους απ’ αυτούς που θα ονειρευόμασταν, σύμφωνα με το athinorama.gr.

Αν και μια πολύ παλιά προκατάληψη λέει ότι τα φρουτένια cocktails θυμίζουν χυμό, σε αυτά που μας πρότειναν οι bartenders ευχαριστηθήκαμε τα αρώματα των εξωτικών φρούτων σε σωστότατο δέσιμο με το αλκοόλ. Ευτυχώς, σε ποτήρια χωρίς ομπρελίτσες, αλλά με γευστικό αποτέλεσμα που λίγο έλειψε να μας κάνει να αισθανθούμε ότι θα σκάσει η θάλασσα στο τραπέζι μας.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΣΕΑΣ

 Η ψυχή του «42» προτείνει το TKO. Βαφτισμένο από έναν όρο του μποξ, αυτό το χαμηλής οξύτητας cocktail φτιάχνεται με ρούμι, τζιν, μπράντι και πικραμύγδαλο και σε βγάζει νοκ-άουτ με την εμφάνισή του που κρύβεται στο τελευταίο αναγραφόμενο συστατικό: Mary’s Eyes σημαίνει «της Παναγιάς τα μάτια», δηλαδή τριών ειδών berries, σταφύλια και ανανάς που μπαίνουν πάνω στο ποτήρι για να τσιμπολογήσεις.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΞΑΡΛΗΣ

 Ο mixologist του «Boogie Bar» στην ανερχόμενη πιάτσα του Χολαργού θα σας μιλήσει πρόθυμα για την ιστορία του Missionary’s Downfall, ενός από τα λιγότερο διάσημα cocktails της Tiki κουλτούρας, το οποίο δημιούργησε ο θρυλικός Donn Beach. Η δική του παραλλαγή με ρούμι 5 ετών, schnapps ροδάκινο, σιρόπι μέλι, πολτό ανανά και χυμό μοσχολέμονου βγάζει από την αφάνεια το ιστορικό cocktail και το κάνει δροσιστικά απαραίτητο για το καλοκαίρι μας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 Στο άρτι αφιχθέν και σούπερ διακοσμημένο «The Dalliance House» της Κηφισιάς, ο συνιδιοκτήτης και ένας από τους πιο έμπειρους mixologists που διαθέτουμε, ο Γιάννης Σαμαράς, δεν θα μπορούσε να μη βάλει το δικό του twist σε ένα νοτιοαμερικανικό cocktail. Το Pisco #5 πήρε την… αρίθμησή του από ένα σουρεαλιστικό συνειρμό και τα συστατικά του –ένα blend από τζιν και πίσκο, λεμόνι, σιρόπι πικραμύγδαλου, τσίλι και χυμό λίτσι– κάνουν την καλοκαιρινή διαφορά.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΖΙΟΣ

 Και ξαφνικά το «Mosaiko» μετατρέπεται στο bar όπου δούλευε ο Tom Cruise στην ταινία «Cocktail»! Επηρεασμένος από τροπικές κινηματογραφικές αναμνήσεις, ο νεαρός bartender του γλυφαδιώτικου bar προτείνει το Coconut, με ρούμι εμποτισμένο με καρύδα, λικέρ καρύδας, μαρμελάδα σμέουρου, φρέσκια μέντα και χυμό λάιμ. Ιδανικά, θα το σέρβιρε σε καρύδα και θα επιθυμούσε να μας ταξιδέψει στο φανταστικό νησί Kokomo από το τραγούδι των Beach Boys.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Ο head bartender του εστιατορίου «Hytra» προτείνει στην άπλετης θέας ταράτσα της Στέγης δημιουργικά cocktails που ερεθίζουν τα ελληνικά αντανακλαστικά, αλλά για το Pineapple Basil επιλέγει έναν απλούστερο όσο και αποτελεσματικό συνδυασμό που υπηρετεί την κεφάτη φιλοσοφία της μπάρας: τζιν, σιρόπι βασιλικού, πουρές ανανά, λικέρ φατουράδα και λάιμ προσφέρουν γευστικές μικρολεπτομέρειες που δένονται αρμονικά και αρέσουν πολύ στον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ