150.000 μαυροντυμένοι πολίτες της Ταϋλάνδης αποχαιρέτησαν τον βασιλιά τους ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο

Ένα πλήθος από δεκάδες χιλιάδες μαυροντυμένων ανθρώπων πλημύρισε το μεγάλο παλάτι στην Μπανγκόκ, για να ψάλλει τον εθνικό ύμνο προς τιμήν του Ταϊλανδού βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος πέθανε στις 13 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Sanam Luang καταφθάνοντας με κάθε μέσο, ακόμα και με τα πόδια. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει σε πένθος τη χώρα για έναν ολόκληρο χρόνο αφού ο Μπουμιμπόλ θεωρήθηκε ως μια πατρική φιγούρα για τους Ταϊλανδούς.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι ήδη εδώ, αλλά θα μπορούσε εύκολα ο αριθμός να αυξηθεί στις 250.000 μέχρι το βράδυ», ανέφερε ο αναπληρωτής Υποστράτηγος Songpol Wattanachai.

Ο εθνικός ύμνος, γνωστός ως Sansoen Phra Barami, παίζεται πριν από κάθε κινηματογραφική  προβολή στην Ταϊλάνδη, όπου το ακροατήριο σηκώνεται για να τιμήσει το βασιλιά, όταν προβάλλονται εικόνες της ζωής και του έργου του.

Η στρατιωτική κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ακόμα ημερομηνία για την καύση του βασιλιά αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα χρόνο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ