Επιτέλους λύση στην Ισπανία: Ο σοσιαλιστές αποφάσισαν, με μισή καρδιά, να επιτρέψουν στον Μ. Ραχόι να φτιάξει κυβέρνηση!

Οι σοσιαλιστές της Ισπανίας αποφάσισαν σήμερα να αφήσουν τον Μαριάνο Ραχόι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση και να αποτραπεί μια επιστροφή στις κάλπες.

Έπειτα από ένα πολιτικό αδιέξοδο που κράτησε 10 ολόκληρους μήνες, παραλύοντας τους θεσμούς και απειλώντας την οικονομία, η Ισπανία αποκτά ξανά μια νέα κυβέρνηση, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το σοσιαλιστικό κόμμα άνοιξε τον δρόμο για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) να κυβερνήσει και για τον Μαρία Ραχόι να έχει μια δεύτερη θητεία, μεταδίδει το Reuters.

Ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής επιτροπής του PSOE που συνεδρίασε στη Μαδρίτη αποφάσισαν κατά μεγάλη πλειοψηφία --139 υπέρ, έναντι 96 κατά-- να απόσχουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας από τα τέλη του 2011, να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας αυτή τη φορά.

Το σοσιαλιστικό κόμμα, αποδυναμωμένο, αποφεύγει συνεπώς οι Ισπανοί να επιστρέψουν στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σε μια ψηφοφορία όπου θα κινδύνευε να υποστεί νέα ήττα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ