Ποινή φυλάκισης 2 ετών επέβαλε δικαστήριο στην Αυστρία σε 27χρονο για ένα τατουάζ, με σύμβολα των "Ες-Ες" (φωτό)

Αμήλικτη στάθηκε η Δικαιοσύνη στην Αυστρία απέναντι σε έναν 27χρονο, λόγω ενός τατουάζ ναζιστικού περιεχομένου που είχε "χτυπήσει" στο χέρι του.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης καταδίκασε την Παρασκευή σε διετή φυλάκιση τον νεαρό, ο οποίος είχε αναρτήσει φωτογραφίες του τατουάζ στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στο εν λόγω τατουάζ,  εμφανίζεται μια νεκροκεφαλή, σύμβολο των διαβόητων «Ες Ες» και με τον αριθμό «88», ο οποίος αποκρυπτογραφείται στους ακροδεξιούς κύκλους ως ο χιτλερικός χαιρετισμός «Χάιλ Χίτλερ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως τα ναζιστικά σύμβολα  χρησιμοποιήθηκαν για προπαγανδιστικούς σκοπούς από τον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για ποινικά αδικήματα. Μ'αλιστα, μόλις τον περασμένο Απρίλιο, τρεις μόνο ημέρες μετά την τελευταία αποφυλάκισή του, είχε προκαλέσει τους θαμώνες κέντρου σε συνοικία της Βιέννης, με χιτλερικούς χαιρετισμούς.
 
Στο αυστριακό Σύνταγμα υπάρχει νόμος ο οποίος τροποιήθηκε το 1992 και προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ