Top Woman η Ελενα Χατζηλιάδου - Αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε, το νέο Ολυμπιακό άθλημα!

Η ελληνική σημαία κυματίζει ψηλά στην Tips Arena της Λιτζ στην Αυστρία, μετά την σπουδαία επιτυχία της Έλενας Χατζηλιάδου η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε. 

Η όμορφη αθλήτρια από την Κατερίνη χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη στιγμή που αυτό εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και θα είναι ένα από τα σπορ που θα παρακολουθήσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο. 

Η Ελληνίδα  πρωταθλήτρια έχασε στον τελικό της κατηγορίας +68κ. Kumite του παγκόσμιου πρωταθλήματος Καράτε με 2-0 από την Αγιούμι Ουεκούσα (Ιαπωνία).

Η Ελενα προπονείται με τον πατέρα της Μάξιμο Χατζηλιάδη, ο οποίος βρίσκεται μαζί της στο Λιτζ της Αυστρίας. Μαζί της είναι φυσικά και ο εθνικός προπονητής Στέλλιος Σκαρογιάννης. Οι δυο τους και οι συναθλητές της ήταν το δικό της κοινό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Η 20χρονη αθλήτρια έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας 14 φορές σε όλες τις κατηγορίες από το 2002 κι έπειτα, ενώ το 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού. 

Θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στο καράτε και αν και σκέφτηκε κάποια στιγμή να αφήσει το σπορ, λόγω εμποδίων και οικονομικών προβλημάτων παρέμεινε σε αυτό με την παρότρυνση του πατέρα της! Η Χατζηλιάδου έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στη Λαμία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ