Ελβετίδα μητέρα στην Ισπανία κρατούσε σε απομόνωση μέσα στο σπίτι τα 2 παιδιά της για 7 συνεχόμενα χρόνια - Πώς κατάφεραν να ξεφύγουν

Οι Ισπανικές Αρχές συνέλαβαν μια 49χρονη Ελβετίδα η οποία κρατούσε αιχμάλωτα τα δύο παιδιά της για 7 χρόνια.

Η μητέρα απειλούσε την κόρη και τον γιο της, σήμερα ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, ότι θα τους σκότωνε εάν προσπαθούσαν να έλθουν σε επαφή με τις αρχές, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Τα δύο παιδιά δεν είχαν πάει σχολείο από την άφιξη της οικογένειας στην Ισπανία, τον Μάρτιο του 2009.

Η μεγαλύτερη κόρη, αναφέρει το ΑΠΕ, ήταν εκείνη που κατάφερε να διαφύγει από την απομόνωση και στα τέλη Αυγούστου έστειλε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ισπανική οργάνωση προστασίας των παιδιών, την Anar.

Όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στην οικία της οικογένειας στην περιοχή Αλικάντε (νοτιοανατολικά) πριν από μερικές εβδομάδες, η μητέρα είχε υποστηρίξει ότι κανένα παιδί δεν διέμενε εκεί, ωστόσο η κόρη κατάφερε να τους ειδοποιήσει κάνοντας σήματα από τον διάδρομο της εισόδου.

Ένδειξη της ελλιπούς ανατροφής τους, τα δύο παιδιά υπέγραψαν τα έγγραφα που τους ζητήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με τον ίδιο παιδικό γραφικό χαρακτήρα που είχαν χρησιμοποιήσει πριν από 7 χρόνια στην ελβετική τους ταυτότητα, περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ