Η κυβέρνηση θέλει συναίνεση για το ΕΣΡ - Καταργήστε τον νόμο Παππά λέει η Αντιπολίτευση - Αντιδράσεις και ειρωνεία για την "πρόταση Πολύδωρα"

Θέση μάχης στη Βουλή ετοιμάζονται να πάρουν τα κόμματα τη Δευτέρα, μετά τις εξελίξεις που έφερε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.  

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να ρίξει τους αυστηρούς τόνους που ακολούθησαν αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ και την επίθεση εναντίον των δικαστών, ψάχνοντας για ανάγκη συναινετικής λύσης. Έτσι,  επέλεξε τον Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο "για ένα πρόσωπο που η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί".

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς εξήγησε πως όλες οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό των αδειών θα επανέλθουν στο ΕΣΡ. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα θα κατατεθεί διάταξη που θα καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15 το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. 

Ωστόσο, η "πρόταση Πολύδωρα" για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ δεν είχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε η κυβέρνηση. 

Στο σύνολό της, η αντιπολίτευση τάχθηκε αντίθετη, επισημαίνοντας ότι το πρωταρχικό μέλημα είναι να αποσυρθεί ο νόμος Παππά πριν τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Εξέφρασαν, παράλληλα, και  την αντίθεσή τους στο ίδιο το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, με την ίδια τη ΝΔ να κάνει λόγο για "πρόσωπο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις"

Η ανακοίνωση του ονόματος του Βύρωνα Πολύδωρα έφερε, μάλιστα, αρκετά ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να υπενθυμίζουν διάφορες πτυχές της πολιτικής σταδιοδρομίας του πρώην προέδρου της Βουλής, όπως οι δηλώσεις του στις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριου του 2007 (για τον "στρατηγό άνεμο") ή η πρότασή του για συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή. 

Αντιδράσεις υπήρχαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές να δηλώνουν την αντίθεσή τους με την πρόταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ