Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ελεύθερη με εγγύηση θα αφεθεί από το Πακιστάν το κορίτσι σύμβολο του National Geographic με τα πράσινα μάτια

Ελεύθερη αφέθηκε η Σαρμπάτ Γκούλα, η Αφγανή  που έγινε διάσημη όταν πόζαρε το 1984 στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic, καταβάλλοντας εγγύηση στις Αρχές του Πακιστάν.

Η Αφγανή με τα πράσινα μάτια  συνελήφθη από τις πακιστανικές αρχές «για κατοχή πλαστών εγγράφων ταυτότητας», έπειτα από μια έρευνα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την Ομοσπονδιακή Αρχή Ερευνών του Πακιστάν (FIA) στην Πεσαβάρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Πιστεύω ότι πρέπει να επανεξετάσω την υπόθεση καθώς πρόκειται για μία γυναίκα και εμείς πρέπει να την κρίνουμε από μια ανθρωπιστική οπτική γωνία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Σάουντρι Νίσαρ Αλί Χαν. «Όμως ακόμα κι αν αποσύρουμε τις κατηγορίες σε βάρος της, την απελάσουμε ή της χορηγήσουμε μια προσωρινή βίζα για να φύγει από το Πακιστάν, θα πρέπει να ασκήσουμε διώξεις εναντίον των αξιωματούχων που της έδωσαν την πλαστή ταυτότητα, αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι και δεν θέλω να τη γλυτώσουν σε καμία περίπτωση» συνέχισε ο υπουργός. «Ωστόσο, καταρχάς, η FIA πρέπει να καθορίσει την εγγύηση όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να μπορέσει να αποφυλακιστεί».

Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, η Σαρμπάτ Γκουλά είχε καταθέσει αίτημα έκδοσης πακιστανικής ταυτότητας στην Πεσάβαρ τον Απρίλιο του 2014, με το όνομα Σαρμπάτ Μπίμπι.

Η εκπληκτική φωτογραφία της, όπου δέσποζαν τα μεγάλα πράσινα μάτια της, είχε τραβηχθεί σε έναν καταυλισμό Αφγανών προσφύγων στο Πακιστάν από τον Αμερικανό φωτογράφο Στιβ Μακάρι. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο είναι μεταξύ των γνωστότερων στην ιστορία του περιοδικού Τύπου των ΗΠΑ και είχε αναδείξει την έφηβη τότε κοπέλα σε σύμβολο του λαού του Αφγανιστάν, που εκείνη την εποχή βρισκόταν υπό την σοβιετική κατοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ