Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ιταλία: 30.000 άστεγοι από το χτύπημα του Εγκέλαδου - Διαλυμένες πόλεις, συντρίμμια και φόβος σε όλη την χώρα (φωτό)

Τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες είναι οι άστεγοι μέχρι αυτή την στιγμή από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Είκοσι πέντε χιλιάδες, μόνον στην περιφέρεια Μάρκε.

«Δεν θέλουμε να εκτοπίσουμε κανέναν, αλλά απλώς να εγγυηθούμε στους ανθρώπους αυτούς ότι θα μπορέσουν να περάσουν μια ήρεμη νύχτα», δήλωσε Βάσκο Ερράνι, ο οποίος ορίσθηκε από την κυβέρνηση Ρέντσι ειδικός επίτροπος για την ανοικοδόμηση, μετά από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου στην Αματρίτσε.

Το κυριότερο, ωστόσο, θετικό στοιχείο της ημέρας είναι ότι δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος και κανένας νεκρός. Οι τραυματίες είναι είκοσι, αλλά κανείς τους, ευτυχώς, δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια, που επλήγησαν σήμερα από τον σεισμό, είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν την βοήθεια των κοντινών περιοχών Αμπρούτσο και Εμίλια Ρομάνια, για την φιλοξενία των αστέγων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε δεκαπέντε χιλιάδες κατοικίες, ενώ στην πόλη Νόρτσια, με αμέτρητες καταρρεύσεις στο ιστορικό κέντρο, υπάρχει πρόβλημα και στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες σε ιστορικά κτίρια, εκκλησίες και κατοικίες. Η Νόρτσια, η οποία βρέθηκε ακριβώς πάνω στο επίκεντρο, έχει «γονατίσει». Ο δήμαρχος της Ουσίτα λέει χαρακτηριστικά: «είδαμε την κόλαση».

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που σημειώνεται στην Ιταλία από το 1980 (πιο ισχυρός από τον σεισμό στην Λ'Άκουιλα το 2009). Είναι η πιο δυνατή δόνηση της σεισμικής δραστηριότητας που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου με τους 6 βαθμούς που παρέλυσαν το Αματρίτσε και το Ακομούλι. Μαζί με την Αρκουάτα ντελ Τρόντο δέχθηκαν τώρα το τελειωτικό χτύπημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ