Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εξωτικό πράσινο κάρι με κοτόπουλο τζιντζερ και λεμονόχορτο - Δοκιμάστε το & δεν θα χάσετε

Αυτό το γνωστό κλασικό πιάτο δεν πρέπει ποτέ να γίνεται υπερβολικά καυτερό. Έχει ως βάση του μια πάστα από πιπεριές τσίλι, τζίντζερ και λεμονόχορτο. 

Τα πικρά λαχανικά, όπως η ταϊλανδική μελιτζάνα, αντισταθμίζουν τη γλυκύτητα της κρέμας καρύδας. Αντί για κοτόπουλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρυφερή μπριζόλα.

Υλικά για 2 άτομα
60 ml κρέμα καρύδας*
2 κουτ. γλυκού πράσινη πάστα κάρι ή πάστα εμπορίου (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
400 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες 2-3 εκ.
440 ml γάλα καρύδας
2½ κουτ. σούπας fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη από φοίνικα (σε καταστήματα με ασιατικά ή βιολο­γικά προϊόντα, – αντικαθιστούμε με καστανή ζάχαρη, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
350 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
25 γρ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια
1 κουτ. σούπας ξύσμα από λάιμ
2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Ευχαριστούμε το www.gastronomos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να διαχωριστεί η κρέμα και να σχηματιστεί μια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε την κρέμα, αν αρχίσει να παίρνει χρώμα κοντά στα τοιχώματα. Προσθέτουμε την πάστα κάρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά της.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε 350 ml από το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη, και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα λάιμ. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τα φύλλα βασιλικού και τις φέτες τσίλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ