Αποκλ. φωτό: Πήγα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που μόλις άνοιξε & να τι είδα

Η μεγάλη είδηση είναι ότι επιτέλους άνοιξε μετά από δεκαετίες προσπαθειών - πολλών είναι η αλήθεια - ανθρώπων τις πύλες του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο παλιό εργοστάσιο του ΦΙΞ στην οδό Καλλιρρόης.

Έβαλα λοιπόν τα καλά μου & πήγα, γιατί αισθάνθηκα ότι είναι από τα σπάνια γεγονότα που τον τελευταίο καιρό μας δίνουν αισιοδοξία & θα τα χαρακτηρίζαμε good news. 

Ούτε το μικροατύχημα που είχε με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του, δεν πτόησε τον κύριο που βοήθησε στην περάτωση του έργου & ήρθε στην εκδήλωση!

Το μνημείο αρχιτεκτονικής, όπως χαρακτήρισε το ΕΜΣΤ η διευθύντρια Κατερίνα Κοσκινά, υποδέχθηκε εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών, σε μια βραδιά που το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, και οι πρέσβεις Βελγίου, Γαλλίας και Ιταλίας.

 

Η διευθύντρια του Μουσείου Κατερίνα Κοσκινά μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά δεν έκοψαν κορδέλα αλλά ένιωθαν και οι 2 το βάρος της ''ιστορικής στιγμής''.

«Η περίοδος εξωστρέφειας ξεκίνησε», δήλωσε η κ. Κοσκινά για να προσθέσει ότι ένα «μουσείο χωρίς κόσμο και καρδιά δεν είναι τίποτα». Δεκάδες έργα 66, συνολικά, καλλιτεχνών, έργα με άποψη για την σύγχρονη κοινωνία, για το ρατσισμό, το προσφυγικό και τις ποικίλες εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, απλώνονται σε έκταση δύο ορόφων. Σκοπός είναι η μελέτη για την συμβολή της σύγχρονης τέχνης στον προβληματισμό και τις αντιδράσεις επί καίριων τοπικών και παγκόσμιων ζητημάτων. 

Επιτέλους το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του για μια πρώτη περιοδική έκθεση με τίτλο:   «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα-Αμβέρσα».

Εκείνο που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι πως και η νυν διευθύντρια & ο υπουργός Πολιτισμού εξήραν το έργο και της προηγούμενης διευθύντριας Άννας Καφέτζη. 

Για μια «ευτυχισμένη ημέρα για την τέχνη στην Ελλάδα», έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τη βραδιά των εγκαινίων. Μιλώντας για ένα ενδογενώς εξωστρεφές μουσείο, είπε ότι ανοίγουν μόνιμα οι περιοδικές εκθέσεις και ολοκληρώνονται οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μόνιμη έκθεση. 

To φόρεμα που μου έκανε τρομερή εντύπωση: Όλο από σκαραβαίους!

Στα πολύ απλά εγκαίνια βρέθηκαν και άνθρωποι του πολιτισμού όπως ο διάσημος Έλληνας ζωγράφος  Κώστας Τσόκλης & η Δανάη Στράτου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ