Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου με τον Π. Σκουρλέτη, τι γίνεται με τη θέση του Νίκου Παππά

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια και πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει η διαδικασία της νέας κατανομής των χαρτοφυλακίων ώστε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Πάντως, τα περισσότερα στελέχη ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία και πληροφόρηση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγων που συνομίλησε χθες το βράδυ με τον Πρωθυπουργό ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός έχει μεν δρομολογηθεί, ο χρόνος του όμως δεν έχει αποφασιστεί. Γενική όμως είναι η αίσθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να κινηθεί γρήγορα.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έρχονται από το Μαξίμου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, καθώς ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί να είναι «ή στο υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε πρόθυμος να μετακινηθεί όπου επιθυμεί ο πρωθυπουργός.

Κατά μία εκδοχή , η απομάκρυνση του κ. Παππά από το υπουργείο Επικρατείας θα συνιστά από μόνη της μία ομολογία ήττας από την κυβέρνηση στο κεντρικό της πολιτικό εγχείρημα και υπό αυτήν την έννοια θα επισκιάσει και τον ίδιο τον ανασχηματισμό.

Καθώς φαίνεται, αλλαγή θα υπάρξει και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς χρέη θα αναλάβει πιθανότατα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, παίρνοντας τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη. Η τελευταία, δε, ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ