Good News: Ξανανοίγουν με χρήματα του ιδρύματος Νιάρχος οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων»

Με χρήματα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μπαίνουν ξανά στη "ζωή" οι αίθουσες των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων».

«Είναι καλύτερο να δίνουμε κάτι παραπάνω και να μας πούνε χαζούς παρά να αδικήσουμε κάποιους και να φανούμε αλαζόνες».

Αυτό ανέφερε στον εναρκτήριο λόγο του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος. 

Ο κ. Δρακόπουλος προανήγγειλε τη χρηματοδότηση των παράλληλων δραστηριοτήτων που θα λαμβάνουν χώρα, εκτός από τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και αυτές θα έχουν ένα τεράστιο καμβά: από καλλιτεχνικές παραστάσεις έως αθλητικές δραστηριότητες. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και η ανάλυψη της περάτωσης των εργασίών στους ιστορικούς κινηματογράφους "Απόλλων" και "Αττικόν" στην οδό Σταδίου, την οποία αναλαμβάνει πια το Ίδρυμα. 

«Η 20ετής πορεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενδεχομένως να αντικατροπτίζει, σε πρώτη ανάγνωση, τις αναρίθμητες ανάγκες της κοινωνίας παγκοσμίως. Για εμάς, αποτυπώνει επίσης τις δυνατότητες και τις προοπτικές των συνανθρώπων μας, για τις οποίες αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο. Αισθανόμαστε περήφανοι που μετά από 20 χρόνια δράσης καταφέραμε να εξελίξουμε τον τρόπο δράσης μας και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας, χωρίς ταυτόχρονα να χάσουμε την ευελιξία μας να ανταποκρινόμαστε από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως είναι η δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, έως την ενίσχυση του πιο μικρού και νεοσύστατου οργανισμού, που επιδεικνύει όραμα και δέσμευση» συνέχισε ο κ. Δρακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των 20 τελευταίων ετών το ΙΣΝ, έχει πραγματοποιήσει συνολικά:

752 δωρεές ύψους 383 εκατ. ευρώ για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. 

1.107 δωρεές ύψους 484 εκατ. ευρώ για την Παιδεία.

672 δωρεές ύψους 287 εκατ. ευρώ στους τομείς της Υγείας και του Αθλητισμού

1.115 δωρεές συνολικού ύψους 409 εκατ. ευρώ για την Κοινωνική Πρόνοια.

Επιπλέον των τακτικών δωρεών του, το ΙΣΝ ξεκίνησε από το 2012 νέες επιμέρους πρωτοβουλίες, συνολικού ύψους €300 εκατομμυρίων, με στόχο την άμεση παροχή βοήθειας σε όλους όσοι βάλλονται περισσότερο από την κρίση, καθώς και τη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας για τη νέα γενιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ