Το πιο μοντέρνο γήπεδο ποδοσφαίρου του κόσμου θα είναι φτιαγμένο από ξύλο! - Με την υπογραφή των συνεργατών της Ζάχα Χαντίντ

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου της Ζάχα Χαντίντ ανέλαβαν να σχεδιάσουν το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της βρετανικής Forest Green Rovers. 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει να σχεδιάσει έναν αθλητικό χώρο. Μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βρετανίας, το Κολυμβητίριο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, ενώ αυτό τον καιρό κατασκευάζει ένα από τα πιο φουτουριστικά γήπεδα ποδοσφαίρου του κόσμου για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Ωστόσο, το νέο γήπεδο την ομάδας της Forest Green Rovers θα είναι μοναδικό στον κόσμο. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το υλικό κατασκευής. Το νέο γήπεδο θα είναι κατασκευασμένο ολόκληρο από ξύλο!

Σχειδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί το πιο "ενεργειακά καθαρό" γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο, το νέο γήπεδο, 5.000 θέσεων, θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μειώνοντας στο ελάχιστο τις εκπομπές άνθρακα. 

Δείτε τα εντυπωσιακά σχέδια που δημοσιεύει το dezeen.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ