Good News: Συνεργασία Κρήτης & της επαρχίας Guizhou της Κίνας σε εμπόριο, τεχνολογία, πολιτισμό, αθλητισμό

Σύμφωνο προώθησης συνεργασίας Κρήτης και Κινεζικής επαρχίας Guizhou στους τομείς οικονομίας, εμπορίου, επιστήμης, τεχνολογίας,  πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας, παιδείας.

 


 

Στην συνάντηση στη Περιφέρεια, συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η γεν. διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου και η διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού Μάρω Αντωνακάκη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης καλωσορίζοντας την Κινεζική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.  


Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης επεσήμανε: «Μια ακόμα Κινεζική αντιπροσωπεία αυτή τη φορά με αξιωματούχους από την επαρχία Guizhou επισκέπτεται την Κρήτη. Βεβαίως οι συνεργασίες είναι θεμιτές, τις επιδιώκουμε στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που υλοποιούμε, ωστόσο επαναλαμβάνουμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα επιθυμητά, χειροπιαστά αποτελέσματα για συνεργασίες σε παραγωγικό επίπεδο σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.

 

Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα με συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών, πολιτιστικών σχέσεων. Σήμερα υπογράφουμε το μνημόνιο συνεργασίας με την συγκεκριμένη επαρχία της νοτιοδυτικής Κίνας και ευελπιστούμε να δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα…» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. 

Από την πλευρά του ο Zhou Zhongliang αναπληρωτής διευθυντής της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας     Guizhou σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Κρήτη είναι το λίκνο του πολιτισμού στην Ευρώπη. Η ιστορία, ο πολιτισμός χιλιάδων ετών του νησιού είναι τόσο σπουδαίος όπως σπουδαία είναι η Κινεζική ιστορία, πολιτισμός.

 

Αγαπάμε την Κρήτη, έχει παγκοσμίως από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, γνωρίζουμε ότι το νησί παράγει λάδι και κρασί άριστης ποιότητας, θέλουμε η επαρχία μας να ξεκινήσει συνεργασίες με την Κρήτη και για αυτό το λόγο βρισκόμαστε στο νησί υπογράφοντας το σχετικό μνημόνιο».      


Το Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κινεζική επαρχία Guizhou που συνυπογράφηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Zhou Zhongliang αναπληρωτή διευθυντή της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας   

 

 Guizhou αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες, με βάση την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος, για την προώθηση των φιλικών επαφών των λαών τους και των οικονομικών και εμπορικών ροών μεταξύ των δύο επαρχιών (περιφερειών), και να πραγματοποιούν συναλλαγές και συνεργασίες στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, του εργατικού δυναμικού κλπ.». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ