Ταινίες εβδομάδας: Ένας απρόσμενος ήρωας, ιστορίες για αντιρρησίες & ο Jack Reacher (Τrailers)

Επτά νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες!

Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς

Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας φαροφύλακας και η σύζυγός του, που ζουν σε μια απομακρυσμένη ακτή της δυτικής Αυστραλίας, χάνουν το μωρό που περιμένουν. Μια μέρα, ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό και αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους, ώσπου η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους.

 

 

Θάνατος στο Σαράγεβο

Στην 100η επέτειο από την κήρυξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μια αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει στο Σεράγεβο με αφορμή αυτή διαμένοντας στο Hotel Europa. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τους δυστυχισμένους και απλήρωτους υπαλλήλους του, ανασύροντας στην επιφάνεια τα τραγικά αποτελέσματα του πρόσφατου πολέμου στη χώρα.

 

Jack Reacher: Ποτέ μη Γυρίζεις Πίσω

 Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ, "ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη", εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός "σκληρός" της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία.

 

 

Αντιρρησίας Συνείδησης

Mία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος. Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa , μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο.

Καρδιά Βουνό

O «Virgin Mountain» αφηγείται την ιστορία του Φούζι, ενός 43χρονου υπέρβαρου, που μένει ακόμη μαζί με τη μάνα του. Η καθημερινότητά του είναι μια ρουτίνα. Έχει τη δουλειά του, που έχει να κάνει με τη μεταφορά αποσκευών στο αεροδρόμιο, ενώ τα βράδια παίζει με τον μοναδικό του φίλο με τις μινιατούρες του. Μια μέρα, όλα αυτά διαλύονται, από την εμφάνιση της ξανθιάς Σεφν στη ζωή του. 

 

Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού

Η ταινία τοποθετείται την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Σλοβακικό Τμήμα της Τσεχοσλοβακίας. Ο Άντον "Τόνο" Μπρτκο είναι ένας φτωχός ξυλουργός, που ζει με τη γυναίκα του την φιλάργυρη και λάγνα Εβελίνα, η οποία δεν τον εκτιμά και πολύ. Ένα βράδυ, θα τους επισκεφτεί η αδελφή της με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι διοικητής στην πόλη. Τότε θα του δώσει την ιδιοκτησία ενός μαγαζιού κουμπιών που βρίσκεται στην Κεντρική Οδό, του οποίου η ιδιοκτήτρια είναι μία ηλικιωμένη Εβραία, σχεδόν κωφή. Όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αποκλεισμού και εξόντωσης των εβραίων της πόλης.

 

Sieranevada

 Τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo και σαράντα ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Λάρι σχεδιάζει να περάσει ένα Σαββατόβραδο με την οικογένεια του, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Βρίσκει τον εαυτό του όμως αντιμέτωπο με τους φόβους του και το παρελθόν του, αναγκασμένος να αμφισβητήσει τη θέση του στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ