Και εγένετο... ΕΣΡ: Συμφωνία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μετά από 6 συνεδριάσεις - Δείτε τη νέα σύνθεση

«Λευκό καπνό» έβγαλε η ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Μετά από έξι συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων αλλά και με συναινετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και  δηλώσεις οπισθοχώρησης της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό των καναλιών επιτεύχθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5.

Τη νέα πρόταση του Προέδρου της Βουλής ψήφισαν τα 20 από τα 24 μέλη της Διάσκεψης (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) ενώ ΚΚΕ, Ενωση Κεντρώων και ΧΑ δήλωσαν «παρών».

Πλέον η νέα σύνθεση του ΕΣΡ έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Αθανάσιος Κουτρομάνος

Αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη: Νίκος Κιάος, Ποπη Διαμαντάκου , Βασίλης Καραποστόλης, Γιώργος Πλειός, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

Είχαν προηγηθεί συνεχείς διαβουλεύσεις το προηγούμενο διάστημα στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας και ως συμβιβαστική πρόταση ο Νίκος Βούτσης πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ το προταθέντα από την ΝΔ Αθανάσιο Κουτρουμάνο και Αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.

Προηγήθηκε εξάλλου και η δημόσια δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά δια του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου σύμφωνα με την οποία «το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» και «ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής».

Ο Νίκος Δένδιας, αν και δέχθηκε ως θετική την τελευταία δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά, ζήτησε την τοποθέτηση του κ. Βούτση ως προέδρου της Βουλής και τρίτου πολιτειακού παράγοντα και ανέφερε ότι αυτή θα είναι η λιδία λίθος για την περαιτέρω στάση της ΝΔ.

«Αποτιμούμε κ. πρόεδρε τη δική σας συμβολή ως ιδιαίτερα θετική επί της επίτευξης λύσης, γενικώς στα ζητήματα των ανεξάρτητων Αρχών και ιδίως για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ακριβώς λόγω του κύρους σας, θα θέλαμε τη δική σας ρητή δέσμευση επί του ζητήματος. Ξέρουμε ότι είναι θέμα κυβέρνησης, όμως είναι λιδία λίθος η δική σας ρητή τοποθέτηση να περιλαμβάνει την αύξηση του αριθμού των δυναμένων να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό. Είναι κορυφαίο ζήτημα και γι' αυτό εκτιμούμε ως κορυφαία τη δική σας δήλωση ως ύψιστου παράγοντα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τρίτου πολιτειακού παράγοντα», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ