Αυτή η πανέμορφη μπλε Ferrari θα σπάσει τα ταμεία: Δείτε την ιστορία του αυτοκινήτου που πωλείται για 52 εκ. ευρώ!

Εάν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να χαρακτηριστέι ως το "ιερό δισκοπότηρο" για τους συλλέκτες, τότε σίγουρα είναι η Ferrari 250 GTO.

Η συγκεκριμένη σειρά αυτοκινήτων κατασκευάστηκε το 1962. 36 συνολικά πανέμορφα αυτοκίνητα, από τα οποία μόλις τα 9 πουλήθηκαν.

Τώρα το δεύτερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από αυτά, η πανέμορφη μπλε Ferrari της φωτογραφίας, ετοιμάζεται να πουληθεί στο εξωφρενικό ποσό των 45 εκατομμυρίων λιρών (51,8 εκατομμύρια ευρώ), κάτι που θα την κάνει το πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο της ιστορίας.

Παρά τα 54 χρόνια ζωής της, αυτή η εκπληκτική Ferrari, που συμμετείχε στο παρελθόν σε αγώνες ταχύτητας στο Le Mans και στο Sebring, είναι ακόμα ικανό να αυξήσει την ταχύτητά του από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 273 χλμ/ώρα.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, John Collins, αποφάσισε να βγάλει το αυτοκίνητο ξανά προς πώληση. «Αυτή η πανέμορφη Ferarri είναι το ‘ιερό δισκοπότηρο’ των κλασσικών αυτοκινήτων, με μια σπουδαία ιστορία αγώνων καθώς έχει τερματίσει 6η στο Le Mans και πρώτη στο Sebring» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της. O Collins υποστηρίζει πως έχει ήδη μια επίσημη προσφορά ενώ γνωρίζει πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 3 ενδιαφερόμενοι.

Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε από τη Ferrari για τις δοκιμές της και αμέσως μετά δόθηκε στον Luigi Chinetti και τη θρυλική του North American Racing Team. Ήταν το πρώτο GTO που συμμετείχε σε αγώνες, με οδηγό του τον Phil Hill.

Το 1969 πουλήθηκε για $5.400 και λίγο αργότερα την ίδια χρονιά για $11.000. Το 1975 έφτασε στα χέρια του Steve Griswold για $13.000 ο οποίος το πούλησε ξανά το 1978 για 125.000. Δεν κυκλοφόρησε ποτέ στους δρόμους των πόλεων. Αντίθετα, συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις ενώ για αρκετά χρόνια ήταν έκθεμα σε μουσείο αυτοκινήτων.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια GTO θα βγει στην ανοιχτή αγορά της Βρετανίας εδώ και 20 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2014 μια παρόμοια Ferrari είχε πωληθεί σε μια δημοπρασία της Bonhams στις ΗΠΑ έναντι 38 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ