Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αστακός η Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα: Τα δρακόντεια μέτρα & το πρόγραμμα

Σε μια δημόσια στήριξη της χώρας μας για το θέμα του χρέους από τον Πρόεδρο Ομπάμα ευελπιστεί η Ελληνική Κυβέρνηση πιστεύοντας ότι έστω και απερχόμενος ο κύριος Ομπάμα έχει τη βούληση και την ισχύ να ωθήσει τα πράγματα προς μια θετική κατεύθυνση και να επηρεάσει το Βερολίνο. 

Μάλιστα Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι ο Ομπάμα δεν έρχεται στην Αθήνα μόνο για να σκορπίσει χαμόγελα αλλά και για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Ο κύριος Ομπάμα μετά την Αθήνα μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου θα έχει συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα βρίσκεται αύριο Τρίτη λίγο πριν το μεσημέρι στην Αθήνα, ενώ σήμερα οριστικοποιούνται τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η πρωτεύουσα αναμένεται θα μετατραπεί σε φρούριο, ενώ δύσκολες θα είναι και οι μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο ιδιαιτέρως την Τρίτη το πρωί, οπότε οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00.

Στους δρόμους της Αθήνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου θα βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί αλλά και 500 αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την ομιλία του αμερικανού προέδρου προκρίθηκε τελικά το Μουσείο της Ακρόπολης αντί για την Πνύκα, ενώ θα μιλήσει και στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος. 

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμά του το οποίο θα ξεκινήσει με τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό αύριο το μεσημέρι. Μάλιστα με τον κύριο Τσίπρα αναμένεται να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου η οποία θα είναι η πρώτη για τον κύριο Ομπάπα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ