Live: Η επίσημη επίσκεψη Ομπάμα - Σε λίγο ξεκινάει το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ (Φωτό & Βίντεο)

Το πρώτο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, ένα... παιδικό του όνειρο, έμελλε να είναι το τελευταίο ταξίδι του στην Ευρώπη ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έρχεται για επίσκεψη - αστραπή με την ελληνική κυβέρνηση να περιμένει από εκείνον μια "καλή" κουβέντα για το χρέος.

 

Το πρόγραμμα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Οι δυο πρόεδροι θα έχουν συνάντηση σχεδόν μιας ώρας και στις 14:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Οι δυο πρόεδροι θα δεχτούν τέσσερις ερωτήσεις, δυο από Έλληνες δημοσιογράφους και δυο από Αμερικανούς. Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

- Όλες οι εξελίξεις - 

Live εικόνα εδώ 

18:16  Το δώρο έκπληξη του Προκόπη Παυλόπουλου στον Ομπάμα 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προσφέρει ένα δώρο στον Αμερικανό πρόεδρο το οποίο θα συμβολίζει το ελληνικό πνεύμα. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να είναι αυτό το δώρο. 

18:14  Δείπνο Ομπάμα: Υπό τους ήχους Μίκη Θεοδωράκη και John Lennon!
Δύο ελληνικά και δύο ξένα τραγούδια θα αποτελέσουν την... μουσική επένδυση στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραγούδια που θα ακουστούν στο δείπνο είναι: Το "Imagine", του θρυλικού John Lennon, το "Χρυσοπράσινο φύλλο", του Μίκη Θεοδωράκη, το "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ", επίσης του Μίκη Θεοδωράκη και τέλος το "Sound of silence", των Simon & Garfunkel, από την παιδική χορωδία της Λυρικής.

 

 

15:39  Ο Ομπάμα βάζει... λουκέτο στην Ακρόπολη 
Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι θέλει να δει την Ακρόπολη. Είπε ότι δεν γίνεται να έχει έρθει στην γενέτειρα της δημοκρατίας και να μην έχει επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο. Και θα τον επισκεφθεί. Και θα είναι μόνος του. Και άλλοι 500 μυστικοί πράκτορες, αλλά μόνος του.

14:37  Ο Μπαράκ Ομπάμα
Θα είμαι σύντομος, ήδη έκανα δηλώσεις και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον ελληνικό λαό, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για τη θερμή υποδοχή. Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό για όσα έχει πετύχει. Η ανάπτυξη που έχει πετύχει και με τις μεταρρυθμίσεις θα φτάσουμε σε καλύτερα αποτέλεσματα. Με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα, θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους. 

Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια στους πρόσφυγες, ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα που συμμετείχε στη ΓΣ του ΟΗΕ και για τη συνεργασία που έχουμε στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό. Θα συνεργαστούμε για το πως μπορεούν να μειωθούν οι ροές μεταναστών στην Ελλάδα και να βρουμε μια λύση για τις αιτίες που προκαλούν τις ροές αυτές. 

Όσον αφορά στο Κυπριακό, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα μια σύμμαχο, μια φίλη και συμμαχικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Από την ελληνοαμερική κοινότητα μεταφέρω την αγάπη για την Ελλάδα. Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ. 

14:32  Ο Αλέξης Τσίπρας
Είναι για εμάς μεγάλη τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως τον σταθμό του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του μηνύματα στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την αρχαία κουλτούρα αλλά μάχεται και σήμερα για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, σταθήκαμε όρθιοι και ελπίζουμε ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα καρποφορήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την κρίση χρέους θα έχουν θετική κατάληξη. Αλλά και για το Κυπριακό, όλοι ελπίζουμε σε βιώσιμη λύση. 

Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ' ιδίαν όλα αυτά τα ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα

13:49  Το Σκοπιανό 
Το γεγονός ότι γειτονικό κράτος διεκδικεί όνομα παραχαράζωντας την ιστορία, υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική αυτού του κράτους μέλους. 

Κύριε πρόεδρε, για μια ακόμη φορά σας καλωσορίζω στην Αθήνα. Εμεις οι Έλληνες σας θεωρούμε και θα σας θεωρούμε ως ένα παγκόσμιο κεφάλαιο και μεγάλο φίλο της Ελλάδας και των Ελληνών.

13:47  Καλωσόρισμα 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τον αμερικανό πρόεδρο στην Ελλάδα και μίλησε για την στάση της χώρας του στην προάσπιση της Δημοκρατίας, στην πάταξη της τρομοκρατίας και στην προσπάθεια που γίνεται στο προσφυγικό. 

"Οι δυο λαοί μας διατηρούν ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και σε αυτό έχει συμβάλει η ελληνική ομογένεια. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, είμαι βέβαιος ότι και ο κ. Τραμπ θα συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση. 

Κύριε πρόεδρε, η ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει πολλά να ωφεληθεί από τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ χρειάζονται ισχυρή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός, αν και δεν είναι υπεύθυνος έχει υπομείνει θυσίες και παρέμεινε στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Θέλουμε να κάνουμε τους εταίρους μας να καταλάβουν πως πρέπει να μείνουν μακριά από φοβικά σύνδρομα. 

Ακριβώς επειδή μας εμπνέει ο ευρωπαϊκό ιδεώδες, ακόμη και τα εθνικά θέματα τα αντιμετωπίζουμε σε αυτό το πλαίσιο. Ως προς το Κυπριακό, είναι διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα, είμαστε υπέρ της δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Το κεκτημένο της Ευρώπης δεν αποδέχεται λύσεις ομοσπονδιακής αρχής και στρατεύματα κατοχής γιατί είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Αν δεχόμασταν οποιαδήποτε λύση θα δημιουργούσαμε εξαιρετικά δυσμενές προηγούμενο για κάθε μέρος της Ε.Ε.

Θεωρούμε, δεύτερον, αδιανόητη και απαράδεκτη κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

12:38  Περιμένοντας τον Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο... 
Σε περίπου μια ώρα θα φτάσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι απερίγραπτα και οι μυστικοί πράκτορες έχουν κατακλύσει τους χώρους. Ταυτόχρονα στρώνεται και το κόκκινο χαλί...

 

11:40   Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον πρόεδρο Ομπάμα 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον πρόεδρο Ομπάμα προσδοκώντας μια χρήσιμη και παραγωγική επίσκεψη για τα ελληνικά συμφέροντα.   Για τη Νέα Δημοκρατία οι σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν σταθερή επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής.   Η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, αλλά ασκεί πολιτική με βάση τα διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ