Α. Τσίπρας: ''Δώσαμε & δίνουμε μάχες - Η Ελλάδα από παρίας πρωταγωνιστής στη λύση της κρίσης''

«Το αίτημα για περισσότερη Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα», είπε σε ομιλία στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων αφιερωμένης στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
 

«Σήμερα στην εποχή της κρίσης το περιεχόμενο της δημοκρατίας αφορά την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

«Η Ελλάδα από μέρος της κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Η Ελλάδα από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής» τόνισε αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και είπε: «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχει γίνει παγκοσμίως συνώνυμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

«Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων και της επιτροπείας έχει πληγεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης της πρώτης περιόδου αποτέλεσε και μια παγκόσμια κραυγή και αποκάλυψη της αγνόησης της δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η μάχη για τη δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαπραγμάτευση αλλά και με τις διεκδικήσεις στο εσωτερικό», τόνισε και έκανε απολογισμό του έργου της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

«Το Πολυτεχνείο δείχνει να αντέχει στο χρόνο. Συγκινεί όχι μόνο τη γενιά που συμμετείχε, όχι μόνο τις γενιές που πήραν ενεργό μέρος στους δημοκρατικούς αγώνες, αλλά ακόμα και νεότερους ανθρώπους» ανέφερε.

«Μπορεί τα χρόνια να περνούν και οι καιροί να αλλάζουν, αλλά η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία παραμένει ζωντανή αντίστοιχα με τα προβλήματα τις κάθε εποχής», σημείωσε.

«Δώσαμε και δίνουμε μάχες. Πετύχαμε πολλά, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η συμφωνία για μείωση του χρέους και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι ένα ορόσημο». «Για πρώτη φορά είναι ορατό το τέλος της ανηφόρας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε» επεσήμανε.

«Οι σημερινές προκλήσεις μπορεί αν μην έχουν την ωμότητα και τον αυταρχισμό της δικτατορίας, αλλά είναι υπαρκτές», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δημοκρατία θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει. Το αίτημα των φοιτητών ήταν για πραγματική δημοκρατία χωρίς περιορισμούς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ