Συγκλονιστικές εικόνες από τον βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στο Χαλέπι - Έβγαλαν τα μωρά από τις θερμοκοιτίδες για να τα σώσουν

Για μια ακόμα φορά μια σειρά από φωτογραφίες από τη Συρία προκαλούν σοκ στον κόσμο.

Οι γιατροί ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στο Χαλέπι, το οποίο χτυπήθηκε από βόμβα, αναγκάζονται να βγάλουν τα πρόωρα μωρά από τις θερμοκοιτίδες για να τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλές μέρος. 

Καπνός και σκόνη έχει καλύψει τις αίθουσες ενώ οι νοσηλεύτριες με δάκρυα στα μάτια μεταφέρουν τα μωρά. Στην φωτογραφία του Independent, από Σύρο δημοσιογράφο, τα πρόωρα μωρά βρίσκονται στο πάτωμα καλυμμένα με μία κουβέρτα ενώ μία νοσοκόμα προσπαθεί να τα κρατήσει στη ζωή. 

Δύο νοσοκομεία έγιναν στόχος των βομβαρδισμών που χαρακτηρίζονται ως οι σφοδρότεροι την τελευταία διετία. 

Εκτός λειτουργίας για τους 250.000 πολιροκημένους αμάχους τέθηκε και το νοσοκομείο στη συνοικία Μάαντι, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο ασθενείς και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριχναν χθες βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά εναντίον 18 συνοικιών στην πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, ενώ οι αντάρτες «απαντούσαν» με 15 ρουκέτες στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πλευρά της πόλης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια. 

Από την Τρίτη που επαναλαμβάνονται οι βομβαρδισμοί, έπειτα από διακοπή ενός μήνα, τουλάχιστον 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ επί τέσσερις μήνες δεν έχει φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ