Κατατίθεται αύριο ο προϋπολογισμός στη Βουλή - Τι κονδύλια θα προβλέπει - Τι ζητούν οι Δανειστές

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017.

Ο προϋπολογισμός θα περιέχει την πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (760 εκατ. ευρώ), όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον προϋπολογισμό θα υπάρχει και ένα κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων σε υγεία και παιδεία. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό 2017, ενώ θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πάνω από το 1,8% του ΑΕΠ «για λόγους ασφαλείας».

Πάντως, στο σχέδιο συμφωνίας που κατέθεσαν σήμερα στην ελληνική πλευρά οι εκπρόσωποι των Θεσμών, οι δανειστές προβλέπουν πως θα υπάρχει ένα κενό ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ το 2017.  Η διαφορά φαίνεται πως καλύφθηκε μετά από τις διαβεβαιώσεις της Ελληνικής πλευράς. 

Σημειώνεται ότι αργά απόψε αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αντικείμενο την 3η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το άνοιγμα των αγορών.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, κυρίως, στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά υποστήριξε εκ νέου τις θέσεις της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ