Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Φουκουσίμα - Η πλήρης καταστροφή σε κλικς

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές της Ιαπωνίας μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στα βορειοδυτικά της χώρας, αλλά και το τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές.
 

Ο σεισμός, μεγέθους 7,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα), στα ανοικτά της Φουκουσίμα, την περιοχή που είχε ισοπεδωθεί από τον ισχυρό σεισμό και το τρομακτικό τσουνάμι το 2011, με τις αρχές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της περιοχής σεισμικά κύματα ύψους ακόμη και τριών μέτρων κατά τόπους.

 

Μάλιστα στην περιοχή ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για τσουνάμι, ενώ οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών μετακινήθηκαν σε πιο ασφαλές μέρος.
Τελικά τα σεισμικά κύματα που έπληξαν τις ακτές δεν ξεπέρασαν το ένα μέτρο σε ύψος κοντά στη Φουκουσίμα, ενώ επτά ώρες μετά την ισχυρή δόνηση οι Αρχές ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί για δύο περιοχές (Φουκουσίμα και Μιγιάγκι), αλλά και την προειδοποίηση κινδύνου για διάφορες άλλες τοποθεσίες.

Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους, γύρω στα 7 Ρίχτερ, για τις επόμενες επτά ημέρες.
Η δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σύμφωνα με την μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας (6,9 βαθμών κατά νεότερη εκτίμηση του γεωλογικού ινστιτούτου των ΗΠΑ [USGS]), σημειώθηκε στις 05:59 τοπική ώρα (22:59 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 10 χιλιομέτρων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα από τον σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο.

Συναγερμός σήμανε και στις εταιρείες που διαχειρίζονται τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Ιαπωνίας, που ανακοίνωσαν ότι καταγράφουν δεδομένα στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα τον Μάρτιο του 2011, και του Φουκουσίμα Ντάινι.

Για προληπτικούς λόγους πάντως η λειτουργία όλων των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στην περιοχή διακόπηκε.
Η Ιαπωνία βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται τέσσερις τεκτονικές πλάκες, με αποτέλεσμα να πλήττεται κάθε χρόνο από το 20% των ισχυρότερων σεισμών που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο, γράφει το CNN.

Τον Απρίλιο, σε μια σειρά ισχυρών σεισμών και μετασεισμών στην περιοχή του Κουμαμότο (νοτιοδυτικά) σκοτώθηκαν περίπου 50 άνθρωποι. Τον Μάρτιο του 2011, ο πολύ ισχυρός σεισμός και τα τσουνάμι που ακολούθησαν στοίχισαν τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους και προκάλεσαν την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ