Made in Greece η Σεφ Στέλλα Σπανού - Μαγείρεψε για 18.000.000 Κινέζους με ελαιόλαδο & εκπαίδευσε μάγειρες στην Γκουανγκζού

Ένα φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας με τίτλο «Window to Greece» πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 30 Οκτωβρίου από το Προξενείο της Ελλάδας στην Κίνα. 

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε στην Γκουανγκζού, μια πόλη 18 εκατομμυρίων κατοίκων στη νότια Κίνα, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας. Ηταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα Πρόξενου κ. Τασσιόπουλου που είχε σαν στόχο να γνωρίσει στους κατοίκους  της περιοχής την ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα, το κρασί και το ελαιόλαδο, αλλά και να συστήσει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας η σεφ που ανέλαβε τη διοργάνωση και τη προβολή της κουζίνας ήταν η Στέλλα Σπανού, έμπειρη και γνώστης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Η Στέλλα Σπανού συνδύασε τα ελληνικά πιάτα με τις γαστρονομικές συνήθειες των Κινέζων ενώ εκπαίδευσε κινέζους μάγειρες στην παρασκευή τους.

Η Στέλλα Σπανού είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων» και «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις».

 «Καβάλας γεύσεις» ενώ σε  δύο ακόμα βιβλία της παρουσιάζει  τις παραδοσιακές κουζίνες της Χαλκιδικής και του ακριτικού τόξου Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος.

Η μαγειρική σας αυτοπροσδιορίζει; 

Καταρχάς, είχα μεγάλη ροπή στην μαγειρική από μικρό παιδί. Με συνάρπαζαν οι γεύσεις με τις μυρωδιές που αναδύονταν από κάθε γαστρονομικό σκεύασμα.

Προσπαθούσα να τις ανακαλύψω και να τις ανταγωνισθώ, παρασκευάζοντας τις ίδιες και καλύτερες απ’ αυτές. Έτσι η μαγειρική έγινε για μένα τρόπος ζωής και έκφρασης.

Είναι μια σχέση μόνιμα σε εξέλιξη, πάντα μαθαίνω, παρακολουθώ σεμινάρια μαγειρικής, υψηλής ζαχαροπλαστικής, είναι ένας ατελείωτος κόσμος που μου αρέσει, που είμαι κομμάτι του.

Αγαπώ την μαγειρική όχι μόνο για τις γεύσεις, αλλά γιατί οι συνταγές κουβαλάνε την ψυχή του κάθε τόπου.

Επειδή είμαι τελειομανής τόσο στην καταγραφή, όσο και στην παρουσίαση των συνταγών μου, είμαι πολύ απαιτητική στις συνεργασίες μου για την έκδοση των βιβλίων. Επιμελούμαι πάντα την έκδοση και φωτογραφίζω η ίδια τα φαγητά που παρουσιάζω.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ