Οδηγός λεωφορείου έριξε το σχολικό πάνω σε δέντρο: ''Είστε έτοιμοι να πεθάνετε;'' είπε στους μαθητές δημοτικού

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ είδε το φως της δημοσιότητας στον απόηχο της τραγωδίας που έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά από τη φονική σύγκρουση του σχολικού στο οποίο επέβαιναν με ένα δέντρο.

Η μητέρα ενός από τα θύματα, που έχει μάλιστα άλλα δύο παιδιά τα οποία βρίσκονταν στο μοιραίο λεωφορείο, είπε σήμερα στο CNN ότι ο οδηγός, Johnthony Walker, ρώτησε τα παιδιά αν «είναι έτοιμα να πεθάνουν;» καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην οδό Τσατανούγκα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το σχολικό καρφώθηκε στο δέντρο, με αποτέλεσμα να χαθούν έξι αθώες ζωές.

Όπως τόνισε η γυναίκα στη συνέντευξή της, είχε παραπονεθεί επανειλημμένα για τη συμπεριφορά του Walker αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν.

Ο 24χρονος Walker είχε αναπτύξει πολύ υψηλότερη ταχύτητα από το όριο των 30 μιλίων/ώρα, μεταφέροντας 35 μαθητές σπίτια τους από το Δημοτικό σχολείο του Γούντμορ τη Δευτέρα. 

Όπως δήλωσε έπειτα ένα από τα παιδιά που γλίτωσαν από τη φονική σύγκρουση, ο οδηγός «δεν έδειχνε να προσέχει τον δρόμο και έτρεψε πολύ γρήγορα».

Ο Walker τέθηκε υπό κράτηση αμέσως μετά το δυστύχημα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε τροχαιο και ριψοκίνδυνη οδήγηση. Η εγγύησή του ορίστηκε στα 107.500 δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ