Σουηδέζα αυτιστική το άστεγο κορίτσι στη Ρώμη - Δεν είναι η Μαντλίν ΜακΚαν

Η άστεγη κοπέλα που εντοπίστηκε στη Ρώμη και αρχικά θεωρείτο ότι θα μπορούσε να είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία 4 ετών στην Πορτογαλία, δεν είναι τελικά η εξαφανισμένη κοπέλα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η άστεγη κοπέλα στην πραγματικότητα είναι μια 21χρονη από τη Σουηδία, η οποία είχε μεταβεί στην Ρώμη για να μάθει ιταλικά.

Όπως αναφέρεται στη μαρτυρία του πατέρα της, ο οποίος την αναγνώρισε βλέποντας τις φωτογραφίες της στις εφημερίδες και στη τηλεόραση, η κοπέλα λέγεται Έμπλα Γιαουρογιάρβι και υποφέρει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, το οποίο ανήκει στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

«Λείπει εδώ και έξι μήνες, από τον Μάιο. Ξέρω ότι θα πήγαινε στην Ιταλία για να μάθει ιταλικά», δήλωσε ο πατέρας στην Daily Mail. «Προσπαθούσα επί έξι μήνες να ζητήσω βοήθεια από την αστυνομία της Σουηδίας, αλλά δε με βοήθησαν καθόλου».

Ο πατέρας της Έμπλα πρόκειται να ταξιδέψει σύντομα στην Ιταλία για να μπορέσει να επιστρέψει με την κόρη του στην Στοκχόλμη.

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα εντοπίστηκε να κοιμάται στους δρόμους της Ρώμης χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο, πυροδοτώντας σενάρια ότι μπορεί να είναι κάποιο κορίτσι που είχε απαχθεί στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ