Αυστραλία: Ένας 13χρονος gay αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε το bullying που δεχόταν για την θηλυπρεπή συμπεριφορά του

Θλίψη προκάλεσε στην Αυστρλία το τραγικό τέλος που έβαλε στη ζωή του ο 13χρονος yrone Unsworth από το Μπρισμπέιν.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του αγοριού,  ο γιος της, που αυτοκτόνησε την περασμένη Δευτέρα, υπέφαιρε από επιθέσεις bullying που δεχόταν στο σχολείο επειδή ήταν gay.  

«Ο Tyrone είχε αποδεχτεί πως είναι gay και πολλοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να τον πειράζουν» ανέφερε η μητέρα του, Amanda, στην εφημερίδα «The Courier - Mail». «Ήταν θηλυπρεπής, λάτρευε τη μόδα, αγαπούμε το μέικ απ και τα αγόρια τον κορόιδευαν συνεχώς, αποκαλώντας τον gay, νεράιδα κ.α. Και αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε από τα πέντε του χρόνια. Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι είναι η αιτία που ο Tyrone δεν είναι πια μαζί μας. Τον ώθησαν στα άκρα».  

Πριν από έναν περίπου μήνα, ο Tyrone χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έπειτα από ένα βίαιο περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίους ένας συμμαθητής τον χτύπησε στο σαγόνι με μία σανίδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο. 

Η είδηση του θανάτου του Tyrone προκάλεσε  την οργή των χρηστών στο Twitter, που κάλεσαν την αυστραλιανή κυβέρνηση να δώσει περισσότερη έμφαση στο πρότζεκτ «Safe Schools», ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των μαθητών γύρω από LGBTQ θέματα, καθώς και στη μείωση του ομοφοβικού και του τρανσφοβικού bullying.  

Η διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτούσε ο Tyrone δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν γνώριζε για το bullying.   «Συμπάσχουμε με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους», ανέφερε η Jacquita Miller, για να προσθέσει: «Δεν κατατέθηκε καμία αναφορά για bullying, εμείς προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με τις οικογένειες για να επιλύουμε τέτοια σύνθετα ζητήματα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ