"Λουκέτο" για το πάρκο ψυχαγωγίας Space World μετά από τις αντιδράσεις - Είχε πίστα πατινάζ με 5.000 κατεψυγμένα ψάρια!

Το γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο Space World αποτελεί πλέον παρελθόν στην Ιαπωνία μετά το κλείσιμό του χθες ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε.  

Το  Space World πρόσφερε τη δυνατότητα για πατινάζ,  με τους λάτρεις του αθλήματος να βλέπουν κάτω από τα πόδια τους 5.000 φιγούρες κατεψυγμένων ψαριών καμαρώνοντας ότι ήταν το πρώτο του είδους παγκοσμίως

Ο διαχειριστής του πάρκου το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Ωστόσο πολύ γρήγορα το concept κρίθηκε καταστροφικό, με έλλειψη ηθικής. "Ακούστηκαν φωνές που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι αυτό το πάρκο" πριν την υλοποιήσουμε, εξήγησε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Κόζι Σιμπάτα, αναφέρει το ΑΠΕ, διευκρινίζοντας ότι "τα φτωχά ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν αγοράστηκαν".

Το Space World, που χαρακτηρίζεται "θεματικό πάρκο για ό,τι έχει σχέση με το διάστημα" από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, εγκαινίασε το "Freezing Port" με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ