Τσακαλώτος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα- Συζήτηση για το χρέος μόλις κλείσει η β΄ αξιολόγηση

Άμεση λύση για το ελληνικό χρέος ζήτησαν από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και το εκτελεστικός μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει κατά γράμμα το ελληνικό πρόγραμμα».

 

Πρόταση να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019, από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2,5% του ΑΕΠ, και η μια μονάδα (περίπου 1,8 δισ. ευρώ) να δαπανηθεί αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της ελάφρυνσης της φορολογίας και των εισφορών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 

Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση στις χώρες που ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα και όχι το χρέος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου θα χρησιμοποιείται για κοινωνικούς λόγους, ενώ από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για την ανάπτυξη.

«Εάν δεν μειωθούν τα πρωτογενή, ο συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων θα είναι στην πλάτη μας και θα πει το Eurogroup νομοθετείστε τώρα περισσότερα μέτρα. Αυτό δεν είναι ούτε τίμιο, ούτε έχει οικονομική λογική. Έχουμε εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ