Στο Αμπού Ντάμπι ο Αλέξης Τσίπρας - Πρωινή συνάντηση με τον Φρ. Ολάντ - Τι είπε στον χαιρετισμό του

Στο Αμπού Ντάμπι βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Το πρωί του Σαββάτου ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι, η οποία είχε διάρκεια 40 λεπτών.Κατά τη συνάντησή τους τέθηκαν σειρά ζητημάτων, όπως μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της συνάντηςής του με τον κ. Ολάντ: "Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας".

Αργότερα  θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Νάχιαν.

 

Μετά τη συνάντηση με τον Φ. Ολάντ, ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στη διεθνή Διάσκεψη.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού ο ΑΛέξης Τσίπρας τόνισε ότι «χρειάζεται μία στενή συνεργασία για τη διαχείριση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».  

"Η χώρα μας, μοιράζεται την ευθύνη της για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προώθησης πολιτισμικού διαλόγου για την ειρήνη", ανέφερε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας.  Επιπλέον, επισήμανε ότι θα γίνει μία πολιτική διακήρυξη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971. Χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το επενδυτικό ενδιαφέρον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο, είχε τονιστεί το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και είχαν συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ