Σκληρή ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ για τον Π. Καμμένου - "Είναι ασόβαρος - Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς για τον Ερντογάν"

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου, τον οποίο χαρακτηρίζει ασόβαρο, εξαπέλυσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας πριν από 2 ημέρες απότ την Ήπειρο.

Κατά την επίσκεψή του στην Ήπειρο, ο  κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, ως “ηλίθιες” τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε τη φράση, «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πίσω σε αυτόν», ενώ επιτήθεται και στις δηλώσεις του κ. Καμμένου σχετικά με το Κυπριακό.

Η δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.

Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Κατά την επίσκεψη του στο ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάχρουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ