Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι απειλούν το Chanel No.5! Γιατί ο διάσημος οίκος κινδυνεύει να κλείσει τα εργοστάσιά του

Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να φύγει από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί επί δεκαετίες, όπου παρασκευάζει το ιστορικό του άρωμα Chanel No.5, στη Γαλλική Ριβιέρα

Ο λόγος για την πιθανή αποχώρησή της δεν έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα, αλλά με τα σχέδια των γαλλικών σιδηροδρόμων για τη δημιουργία γραμμής υπερταχείας, η οποία θα περάσει από τους αγρούς με τα γιασεμιά που διαθέτει ο οίκος.

Η διοίκηση της κρατικής εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) τονίζει ότι ο εκσυγχρονισμός όλου του δικτύου στη Γαλλική Ριβιέρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, γι αυτό προβλέπει την κατασκευή γραμμής για τραίνο υψηλών ταχυτήτων που θα περνά από την περιοχή αυτή. Ο δρόμος από τη Μασσαλία στη Νίκαια έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη χώρα, εκτός της περιοχής του Παρισιού, αναφέρει. Το έργο προϋπολογισμού 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να μειώσει κατά μια ώρα το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων.

Ωστόσο, σε ανοικτή επιστολή της η εταιρία πολυτελών ειδών ένδυσης τονίζει ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν καταστροφή για τις "τεχνικές δραστηριότητές" της στην Γκρας της νότιας Γαλλίας, καθώς χρειάζονται περίπου 1.000 άνθη γιασεμιών για την παρασκευή ενός μπουκαλιού με 30 χιλιοστόλιτρα του διάσημου αρώματος. Κατά συνέπεια θα πάψει να διατηρεί όλες τις δραστηριότητες παραγωγής της στην περιοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ