Με ένα τραγούδι με στίχους του Ευ. Παλληκαρίδη απάντησε ο Πάνος Καμμένος στο Τουρκικό ΥΠΕΞ: "Τιμή μου να με καταδικάζουν"

Με το τραγούδι «των αθανάτων το κρασί» απάντησε μέσω του Twitter o υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας που τον χαρακτήριζε ασόβαρο.

Στην ανάρτησή του έγραψε «Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες. Καταδικάστε με τιμή μου», παραθέτοντας τον σύνδεσμο του τραγουδιού στο YouTube. 

Το επίμαχο τραγούδι πρωτοτραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας το 1994 και αποτελεί μελοποίηση στίχων ποιήματος του Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τον συνθέτη Δημήτρη Λάγιο.

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (26 Φεβρουαρίου 1938 - 14 Μαρτίου 1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής που σε ηλικία 17 χρόνων, εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 συνελήφθη από τους Βρετανούς για κατοχή οπλισμού και απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Υπήρξε  ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους. Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

 

Η απάντηση του κ. Καμμένου έρχεται μετά την ανακοίνωση της  Άγκυρας, η οποία δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης, χαρακτηρίζοντάς τον ασόβαρο και ανεύθυνο για συγκεκριμένες δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ