"Παγώνει" η παραίτηση του Ματέο Ρέντσι μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Ιταλία

Μικρή παράταση εξασφάλισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία, καθώς μετά από την ημίωρη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, στο Κυρηνάλιο Μέγαρο έγινε γνωστό πως η παραίτησή του «παγώνει».

Ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε επισήμως από τον 41χρονο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος να «αναβάλει την απόφασή του», με της πηγές να κάνουν λόγο για παραμονή του Ρέντσι στην εξουσία μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Οι πρωινές συνομιλίες του με τον Ματαρέλα, ο οποίος έκανε λόγο για απαραίτητο «πολιτικό κλίμα γαλήνης και πολιτικού σεβασμού», τον οδήγησαν να δεχθεί την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας να «παγώσει» την παραίτησή του έστω μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού που υπολογίζεται τις ερχόμενες ημέρες.

Η πρόθεσή του να παραμείνει στην πρωθυπουργία είχε διαφανεί μετά τις δηλώσεις που φέρεται να πραγματοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο «αστραπή» που διήρκησε μόλις είκοσι λεπτά. Σύμφωνα με διαρροές,  ο Ρέντσι λέγεται πως δήλωσε: «Παραιτούμαι αλλά μόνο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού», πριν μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ