Επική οικογενειακή saga στην COSMOTE TV, Critic’s Choice

Μια σειρά όπου ακούστηκε ένα τραγούδι του Leonard Cohen, στην οποία ο David Bowie ζήτησε προσωπικά να χρησιμοποιηθεί η μουσική του αλλά και κάνει σινεφιλικές αναφορές στην αριστουργηματική «Αταλάντη» του Jean Vigo, σίγουρα δεν είναι τυχαία – μπορούν επίσης να το επιβεβαιώσουν ο Michael Mann και ο Snoop Dogg που συγκαταλέγονται στους fans της. 

Πέρα απ’ αυτά τα trivia, το «Peaky Blinders» του BBC είναι ένα καλοφτιαγμένο και στιβαρό period drama του BBC, που περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας γκάνγκστερ από το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεσοπολεμικού Μπέρμιγχαμ.

 

Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 14/12 στο COSMOTE CINEMA 4HD της COSMOTE TV, της πλατφόρμας που άλλαξε επωνυμία… αλλά όχι και την ετοιμότητά της να επιλέγει τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές από την αμερικανική και τη βρετανική τηλεόραση – έχε το νου σου για τις πρεμιέρες μέσα στον Δεκέμβριο του δεύτερου κύκλου του «UnREAL» (4/12 ), του τρίτου κύκλου του «Mozart in the Jungle» (10/12 ) αλλά και της μίνι σειράς «Tutankhamun» (26/12 ).

Δες το trailer του πρώτου κύκλου του «Peaky Blinders»: 

Πάμε όμως πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα όπου εκτυλίσσεται η επική περιπέτεια του «Peaky Blinders»: στις ταραγμένες κοινωνικά και πολιτικά μέρες μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ευρύτερη οικογένεια των Shelby, με τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείους, συνθέτει τη σφοδρότερη συμμορία της πόλης, τους Peaky Blinders. Έχοντας πάρει την ονομασία τους από την πρακτική να ράβουν λεπίδες ξυραφιού στις κορυφές των καπέλων τους, οι Peaky Blinders βγάζουν χρήματα από το αγώνες παράνομου στοιχήματος, την παροχή προστασίας και τις ληστείες.

Το αφεντικό τους, ο Tommy (Cilian Murphy, «Inception» ) είναι ο πιο αδίστακτος από όλους, αλλά η ηγεσία του θα τεθεί σε δοκιμασία, καθώς η δράση της συμμορίας μπαίνει στο στόχαστρο του επιθεωρητή Chester Campbell (Sam Neill ). Άλλα μέλη της οικογένειας των Shelby υποδύονται οι Helen McCrory (που βραβεύτηκε για το ρόλο της στο Fipa στο Μπιαρίτζ ), Paul Anderson («Η Επιστροφή» ) και Joe Cole («Το Μυστικό στα Μάτια τους» ), ενώ αρχηγούς άλλων συμμοριών υποδύονται από τον δεύτερο κύκλο κι έπειτα ο Tom Hardy και ο Noah Taylor («Game of Thrones» ).

 

Τρεις κύκλοι αυτής της υποψήφιας για BAFTA σειράς έχουν προβληθεί (με άλλους δύο να έχουν πάρει το πράσινο φως ) και θα τους δούμε όλους στην COSMOTE TV, τη νέα επωνυμία της τηλεόρασης του ΟΤΕ, που με τις νέες υπηρεσίες της αλλάζει την τηλεοπτική εμπειρία δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τα επεισόδια όποτε και όπου το επιθυμούμε. Με το PVR μπορούμε, για παράδειγμα να γράφουμε τα επεισόδια σε ενσωματωμένο ή εξωτερικό σκληρό δίσκο κι αφού τα συγκεντρώσουμε όλα να τα απολαύσουμε σε «μαραθώνιο»!

 

Ή μέσω του COSMOTE TV GO να τα βλέπουμε μέσω κινητού, tablet, laptop ή PC, αλλά και να δίνουμε εντολή για απομακρυσμένη εγγραφή. Τέλος, με το COSMOTE REPLAY TV μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, μέχρι και 48 ώρες (εντάξει, όχι τόσο πίσω όσο στο 1919 που μας γυρνάει το «Peaky Blinders»! ), για να δούμε το επεισόδιο που χάσαμε.

Το «Peaky Blinders» κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4HD την Τετάρτη 16/12 στις 23:00 και θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα. Δες ένα trailer για την υπηρεσία PVR της COSMOTE TV, που λατρέψαμε γιατί είμαι binge watchers! 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ