Συνέβη στην Γαλλία: Πρώην υπουργός του Ολάντ στην φυλακή για 3 χρόνια - 2 χρόνια η γυναίκα του - Απέκρυψαν ότι είχαν offshore

Ο πρώην υπουργός αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος είχε ηγηθεί της καταστολής της φοροδιαφυγής που επιχειρήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση υπό τον Ζαν-Μαρκ Ερό, το πρώτο διάστημα της προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή!
 

Ο Ζ. Καϊζάκ είχε αποκρύψει δικό του τραπεζικό λογαριασμό σε εταιρεία offshore, καθώς και για ξέπλυμα χρημάτων, στο πλαίσιο του πιο ηχηρού σκανδάλου που ξέσπασε στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ.

Βάσει της δικαστικής απόφασης, ο πρώην κήρυκας της μάχης κατά της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για αιρετό αξίωμα για μια πενταετία. Η πρώην σύζυγός του, Πατρισιά, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο ετών, επίσης χωρίς αναστολή.

Ο κ. Καϊζάκ, αισθητικός χειρουργός ο οποίος ειδικευόταν σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών και ήταν σύμβουλος φαρμακευτικών εταιρειών πριν γίνει υπουργός, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το 2013, αφού παραδέχθηκε ότι επί 20 χρόνια διατηρούσε αδήλωτο λογαριασμο, πρώτα στην Ελβετία και αργότερα στη Σιγκαπούρη.

Αφού τελικά παραδέχθηκε ότι είχε πεί ψέματα, ο 64χρονος Καϊζάκ διαγράφηκε επίσης από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποιου ήταν μέλος από τη δεκαετία του 1970.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ