Χορήγηση 13ης σύνταξης σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και πάγωμα του ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά ανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Παροχές προς τις πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Κατά το αποψινό του διάγγελμα, ο  κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Κυβέρνηση προχωρά στην αμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης στους χαμηλοσυνταξιούχους, που έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενες μειώσεις στις αποδοχές τους τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα προχωρά στη χορήγηση 13ης συνταξης, συνολικού ποσού 617 εκατομμυρίων ευρώ, σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη κάτω από 850 ευρω. Η διανομή θα γίνει αντισυμμετερικα, από κάτω προς τα πάνω. Οι συνταξιούχοι με χαμηλότερα εισοδήματα θα λάβουν περισσότερα χρήματα ενώ το ελάχιστο ποσο θα είναι τα 300 ευρώ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των νησιών του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται το κύριο μέρος της προσφυγικών ροών, όπου αναστέλεται προσωρινά η αύξηση του ΦΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δισ. ευρώ. Άμεσος στόχος της Κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

“Συνεχίζουμε τις προσπάθειες χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις”, τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ σχολίασε ότι “η Ελλάδα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη.”

“Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

“Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ