Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αίσθηση από την αποκάλυψη διαλόγων από το πρόσφατο Eurogroup: "Μη μας πιέζετε, θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές"

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής με τους διαλόγους που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Eurogroup.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Με αυτήν τη δραματική προειδοποίηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

 «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε» (!) ήταν η αντίδραση που εισέπραξε ο έλληνας υπουργός, όπως τη συνοψίζουν στο Βήμα της Κυριακής πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, την Πέμπτη το βράδυ ράγισε το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε διάλογο με ομολόγους του στο Eurogroup, κατά τον οποίο έγινε αναφορά σε εκλογές. Ούτε εντός ούτε στο περιθώριο του Eurogroup, τονίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη».

Η απάντηση του Βήματος

Απαντώντας στο υπουργείο Οικονομικών Το Βήμα σημειώνει: «Το 'Βήμα' επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος. Βασίζεται σε περισσότερες από μια πηγές με παρουσία στη συνεδρίαση του Eurogroup. Πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετεί ο κ. Τσακαλώτος, όχι 'Το Βήμα'. Ακόμη και μετά τη δημοσίευσή του, το άρθρο περιγράφεται από πηγή των Βρυξελλών ως 'το πιο ακριβές' για όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ