Τα κοψίδια, που λατρεύουν οι Έλληνες, πυροβολούν το σπέρμα-Αποκαλυπτική έρευνα!

Τα κοψίδια, αγαπημένο φαγητό των  Ελλήνων,  δεν βλάπτουν μόνο τις αρτηρίες της  καρδιάς και την εμφάνιση αλλά και την ποιότητα του σπέρματος.

Τα κοψίδια, αγαπημένο φαγητό των  Ελλήνων,  δεν βλάπτουν μόνο τις αρτηρίες της  καρδιάς και την εμφάνιση αλλά και την ποιότητα του σπέρματος. Αν αναλογισθεί κανείς ότι κάθε συμπατριώτης μας καταναλώνει  ετησίως 100 κιλά κρέας , αλλαντικά και σαλάμια τότε μην απορείτε που το ποσοστό γεννήσεων στην χώρα μας είναι στο ναδίρ.
 


Πλέον όλο και περισσότεροι ερευνητές  κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση που παρουσιάζει  η ανδρική υπογονιμότητα.
Αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Human Reproduction», απέδειξε πως οι παράγοντες που ενοχοποιούνται  είναι μεταξύ άλλων το πρόχειρο φαγητό, το  κάπνισμα,η ατμοσφαιρική ρύπανση, το αλκοόλ,το κινητό και το λάπτοπ.
 
Αναλυτικότερα, όπως γράφει το iatropedia.gr, η ομάδα των ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard ανέλυσε το προφίλ  100ανδρών που είχαν επισκεφτεί ένα αμερικανικό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς και τα δείγματα του σπέρματός τους κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Συγκριτικά με όσους έτρωγαν το λιγότερο λίπος,οι άνδρες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες λίπους είχαν 43% μικρότερη ποσότητα σπερματοζωαρίων και 38% μικρότερη συγκέντρωση σπέρματος.Από την άλλη μεριά, οι άνδρες που  είχαν εντάξει στην διατροφή τους περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα είχαν σπέρμα με έντονη κινητικότητα .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ