Οι επικεφαλής της Tesla και της Uber σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ για την χάραξη στρατηγικής & πολιτικής

Μέλη του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, που έχει συμβουλευτικό ρόλο για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν πλέον οι διευθύνoντες σύμβουλοι της Tesla Ελον Μασκ και της Uber Τράβις Κάλανικ.

Οι δύο επιχειρηματίες «θα έχουν συχνές συναντήσεις» με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο. 

Ο Μασκ όσο και ο Κάλανικ είχαν τοποθετηθεί ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με σειρά σημαντικών στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ, με σκοπό να γεφυρωθούν οι διαφορές τις οποίες έχει η τεχνολογική βιομηχανία με τον Τραμπ.

«Δεν υπάρχουν άλλοι σαν εσάς! Ό,τι χρειαστείτε, για να σας βοηθήσει σε αυτό που κάνετε, θα το έχετε» ανέφερε ο Τραμπ στους επιχειρηματίες που συγκεντρώθηκαν στον 25ο όροφο του Trump Tower.

«Τηλεφωνήστε στο επιτελείο μου, τηλεφωνήστε απευθείας σε εμένα, δεν έχει σημασία» είπε λίγο αργότερα ο εκλεγεμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας επίθεση φιλίας στα στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ. 

Ο Έλον Μασκ ήταν μεταξύ των καλεσμένων, όπως και ο Κάλανικ, ο οποίος όμως απουσίαζε στο εξωτερικό. 

Αλλοι προσκεκλημένοι ήταν ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ, η Σέριλ Σάντμπεργκ του Facebook, οι Λάρι Πέιτζ και Έρικ Σμιτ της Alphabet (Google), o Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft κ.ά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ