Happy Birthday Nelson Mandela σήμερα 94

Οι πολίτες καλούνται να κάνουν "καλές πράξεις" για να τιμήσουν τον μαχητή πολιτικό. Η φωτογραφία του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες όλων των εφημερίδων τηςΝότιας Αφρικής.


Οι πολίτες καλούνται να κάνουν "καλές πράξεις" για να τιμήσουν τον μαχητή πολιτικό. Η φωτογραφία του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες όλων των εφημερίδων της
Νότιας Αφρικής.

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαντέλα, η 18η Ιουλίου είναι η "ημέρα Μαντέλα", μία ημέρα που πλέον αναγνωρίζεται από το ΟΗΕ ως παγκόσμια έκκληση για να αφιερώσει κανείς 67 λεπτά από τον χρόνο του για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, σύμφωνα με τις αρχές που υπερασπίσθηκε ο Νέλσον Μαντέλα.

Ο ίδιος θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την οικογένειά του στο σπίτι του στο Κούνου, το χωριό των παιδικών του χρόνων όπου περνά τον περισσότερό του χρόνο. Ο Μαντέλα, πρόεδρος της χώρας του από το 1994 έως το 1999, αφού πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή, αποσύρθηκε από την δημόσια ζωή το 2004.



Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι πολύ σπάνιες εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του. Η τελευταία του εμφάνιση έγινε στην τελετή λήξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξήχθη το 2010 στο Γιοχάνεσμπουργκ.



Ευχές από Ομπάμα και Κλίντον

Ταυτόχρονα ευχές φθάνουν στον Νέλσον Μαντέλα από όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και σύζυγός του Μισέλ τιμούν στο μήνυμά του "τη σιδερένια του θέληση, την άμεμπτη ακεραιότητα και την ταπεινοφροσύνη".


«Η εξαιρετική ζωή του Μαντέλα και η ακλόνητη προσήλωσή του στις αρχές της δημοκρατίας και της συμφιλίωσης συνεχίζει να είναι ένας φάρος για τους ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη και την ελευθερία» δήλωσε το ζεύγος Ομπάμα.

Χθες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, συνάντησε τον νοτιοαφρικανό πολιτικό και έχει δηλώσει ότι ήταν τιμή του που κατά την διάρκεια της θητείας του το 1994, ο Μαντέλα έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.




Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ