Πλεύρης: Οταν πήγα στην εντατική, σκέφτηκα μόνο “να δω τα παιδιά μου πριν πεθάνω”

Για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, φθάνοντας μία ανάσα από το θάνατο, μίλησε για πρώτη φορά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ για μία ακόμη φορά τόνισε πως δεν εύχεται τέτοια ταλαιπωρία και αγωνία ούτε στον εχθρό του και εκφράζει την αφοπλιστική απορία για το «πως κάποιος μπορεί να εύχεται τον θάνατό σου».

«Αυτό που είπα ότι “εύχομαι υγεία ακόμη και σε αυτούς που εύχονταν τον θάνατό μου” το εννοώ. Δεν ήταν ένα κλισέ. Όταν έχεις υποστεί μια τέτοια ταλαιπωρία, δεν θέλεις να συμβεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον εχθρό σου. Ακόμη κι αν υπήρχε μια δυνατότητα νομικής κίνησης εναντίον τους, δεν θα το έκανα» σημειώνει ο κ. Πλεύρης, ο οποίος προσθέτει πως «κάποια στιγμή θα ήθελα να μιλήσω με έναν από αυτούς, να καταλάβω τι σκέφτονται. Όσο κι αν σε αντιπαθεί κάποιος δεν μπορεί να εύχεται τον θάνατό σου».

«Το επιχείρημα ήταν: αυτός είναι ένας φασίστας που μισεί την ανθρώπινη ζωή και άρα δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί. Αν πράγματι θεωρούν ότι αυτό είμαι, αναρωτιέμαι: σε διαφέρουν από εμένα αυτοί που ήθελαν να πεθάνω; Μήπως τελικά , χωρίς να το καταλαβαίνουν είναι αυτοί που έχουν φασιστική νοοτροπία;» λέει ο κ. Πλεύρης  στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως εξηγεί, μετά από μία τέτοια περιπέτεια «αναθεωρείς πολλά πράγματα, αναθεωρείς τις προτεραιότητές που έχεις στη ζωή σου, έστω κι αν η καθημερινότητα σου είναι αμείλικτη και σε παρασύρει».

«Όταν μου είπαν ότι διασωληνώνομαι η πρώτη μου αίσθηση ήταν να μην πεθάνω χωρίς να έχω δει τα παιδιά μου. Η πρώτη μου αίσθηση δεν ήταν να ζήσω, ήταν να μην πεθάνω πριν δω τα παιδιά μου» περιγράφει και συγκλονίζει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Περιγράφοντας τη στιγμή που ξύπνησε από το κώμα, είπε: «Νόμιζα ότι έκανα ένα απλό χειρουργείο και τελικά ήμουν πέντε ημέρες  διασωληνωμένος. Όταν ξύπνησα έκανα τον σταυρό μου και είπα μακάρι να γυρίσω στην οικογένειά μου».

Πως από μία τυπική επέμβαση έφτασε κοντά στον θάνατο

Όπως εξηγεί, όλα ξεκίνησαν από μία μάλλον τυπική επέμβαση για αντιμετώπιση κιρσών στο αριστερό πόδι.

 

«Υποβλήθηκα σε μια επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο από γιατρό που υπηρετεί και σε δημόσιο ως καθηγητής. Έπειτα από 15 ημέρες έπρεπε και χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα, να πραγματοποιηθεί επανέλεγχος. Ο έλεγχος αυτός έγινε στο δημόσιο νοσοκομείο» σημειώνει ο κ. Πλεύρης, εξηγώντας ότι εκεί υποβλήθηκε σε παρακέντηση προκειμένου να αφαιρεθεί συσσωρευμένο υγρό και την επόμενη μέρα άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να εκδηλώνονται τα πρώτα  συμπτώματα της λοίμωξης.

«Το απόγευμα της Κυριακής είχα 41 πυρετό, 220 σφύξεις και 7,5 πίεση» τονίζει, προσθέτοντας πως ευρισκόμενος πλέον σε σηπτικό σοκ σώθηκε μόνο γιατί είχε την τύχη να μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τη διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου και να μεταφερθεί άμεσα σε μονάδα νοσηλείας. «Αμφιβάλλω εάν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, παρά τις καλές προθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα μπορούσαν να γίνουν όλα με τέτοια ταχύτητα».

Όσον αφορά το «τις πταίει», σημειώνει: «Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι κατά την παρακέντηση υπήρξε μόλυνση που δυστυχώς δεν ανιχνεύθηκε έγκαιρα ώστε να αντιμετωπιστεί. Άλλοι, δεν αποκλείουν η μόλυνση να προϋπήρχε αλλά λόγω του καυτηριασμού στο χειρουργημένο σημείο, να μην επεκτάθηκε παρά μετά την παρακέντηση. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από την Ευρώπη και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει».

«Η σύζυγός μου σήκωσε όλο το βάρος»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πλεύρης, η σύζυγός του ήταν αυτή που «σήκωσε όλο το βάρος».

«Έπρεπε να επιστρέφει σπίτι και να προφασίζεται πως δεν συμβαίνει τίποτε. Να μην ξέρει τι θα γίνει, τι θα της ξημερώσει της ίδιας και των παιδιών της και να πρέπει να διαχειριστεί τα παιδιά με έναν τρόπο.  Επειδή είχε πάρει και έκταση το θέμα στα ΜΜΕ ρωτούσαν την κόρη μου και τα υπόλοιπα παιδάκια στο δημοτικό για τον μπαμπά της. Και εκείνη ρωτούσε, αντίστοιχα, την μητέρα της γιατί δεν έχεις πάει ρούχα στον μπαμπά τόσες μέρες που βρίσκεται στο νοσοκομείο;» τονίζει.

«Μετά από μία τέτοια περιπέτεια αξιολογείς τα πάντα διαφορετικά»

«Εύχομαι κανείς να μην περάσει μια τέτοια ταλαιπωρία ποτέ. Ύστερα από αυτό αξιολογείς τα πάντα διαφορετικά» αναφέρει ο κ. Πλεύρης, ο οποίος σε 10 μέρες αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

«Σχηματικά, αμέσως μετά τις γιορτές θα είμαι μάχιμος» καταλήγει, στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ