H συγκλονιστική μαρτυρία του φωτογράφου που κατέγραψε καρέ - καρέ την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Παγώνει το αίμα η μαρτυρία του φωτογράφου του Associated Press Burhan Ozbilici, ο οποίος βρισκόταν στην Άγκυρα, στην έκθεση φωτογραφίας που δολοφονήθηκε ο ρώσος πρέσβης και τράβηξε τις φωτογραφίες που δράστη που από χθες κάνουν το γύρο του κόσμου.

«Ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός. Τα εγκαίνια μιας έκθεσης φωτογραφίας στη Ρωσία. Όταν ένας άνδρας τράβηξε πιστόλι, εξεπλάγην και στην αρχή νόμισα ότι επρόκειτο για κάποιο θεατρικό τρικ» αναφέρει και προσθέτει λίγο αργότερα:

«Επρόκειτο όμως για μια υπολογισμένη δολοφονία που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μας. Έπεσαν οκτώ πυροβολισμοί και έγινε πανδαιμόνιο. Ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και να κρύβεται πίσω από τις κολώνες και τα τραπέζια. Φοβήθηκα και κατάφερα να κρυφτώ πίσω από έναν τοίχο για να κάνω τη δουλειά μου: Να τραβήξω φωτογραφίες».

«Το πτώμα του πρέσβη βρισκόταν στο πάτωμα. Λίγα μόλις μακριά μου. Δεν μπορούσα να δω αν υπήρχε αίμα γύρω του. Νομίζω ότι τον πυροβόλησε πισώπλατα. Χρειάστηκαν ορισμένα δευτερόλεπτα για να καταλάβω τι συνέβη. Ένας άνθρωπος πέθανε μπροστά μου. Μια ζωή χάθηκε μπροστά στα μάτια μου», αναφέρει.

«Έκανα λίγο πίσω και λίγο αριστερά. Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω τα κίνητρα του δράστη. Νόμιζα ότι ήταν Τσετσένος. Αργότερα, έλεγαν ότι φώναξε κάτι για τη Συρία. Φώναξε επίσης “Αλλάχ Ακμπάρ” αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τα υπόλοιπα γιατί ήταν στα αραβικά».

«Το μόνο που σκεφτόμουν το εξής: “Είμαι εδώ, ακόμη και αν χτυπηθώ ή τραυματιστώ, ή σκοτωθώ, είμαι δημοσιογράφος. Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου”. Θα μπορούσα να τρέξω και να μη βγάλω καμία φωτογραφία. Αλλά δεν θα ήξερα τι να απαντήσω εάν κάποιος με ρωτούσε γιατί δεν τράβηξα φωτογραφίες», σημειώνει μεταξύ άλλων. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ