Το Dezeen διάλεξε τις 10 καλύτερες design τάσεις του 2016

H reporter Alice Morby διάλεξε τις top 10 design τάσεις συμπεριλαμβάνοντας τον αναρχικό σχεδιασμό, την εξέταση της ψυχικής υγείας  και τον δρόμο προς την χρήση οχημάτων χωρίς οδηγό.

To νούμερο ένα αρχιτεκτονικό site Dezeen κάνει προεπισκόπηση της χρονιάς που φεύγει διαλέγοντας τις 10 καλύτερες design τάσεις και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές απο αυτές.

 

Minimalist design

Η πιο διάσημη διακόσμηση του μινιμαλισμού ήταν νούμερο ένα για το 2016. Αυτή η τάση έγινε αισθητή στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων όπου οι σχεδιαστές προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσο λιγότερα αντικείμενα, τόσο το καλύτερο.

Maximalist design

Η συγκεκριμένη αναρχική τάση έγινε σχεδόν τόσο απρόβλεπτη όσο το πολιτικό κλίμα και ενώ ο μινιμαλισμός κυριαρχούσε πάρα πολύ το προηγούμενο έτος .

Η έκθεση Misha Kahn μας απέδειξε πόσο απρόβλεπτη είναι η τάση αυτή φτιάχνοντας μια ντουλάπα από σκουπίδια και χόρτα καθώς και ότι πιο τρελό μπορείς να φανταστείς πάνω σε αυτό το αντικείμενο τέχνης που βρίσκεται έξω από το Faena Forum στο Miami Beach.

Ασυνήθιστα υλικά

Οι σχεδιαστές φέτος πειραματίζονται με αντισυμβατικά υλικά, φτιάχνοντας καρέκλα από λινάρι, μια ξεχασμένη καλλιέργεια με πολλές προοπτικές που ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο και χαλιά από πευκοβελόνες.  

Ενώ τέλος η Αdidas κυκλοφόρησε παπούτσια για τρέξιμο που το από πάνω μέρος των παπουτσιών φτιάχτηκε από ανακυκλώσιμο υλικό που το συγκέντρωσαν από τις ακτές της θάλασσας.

Οχήματα χωρίς οδηγούς

Η κούρσα του έτους προς οχήματα χωρίς οδηγό είχε την δυναμική του με μεγάλες εταιρείες  να συμμετέχουν όπως η Uber και η Rolls-Royce. Από τους σημαντικότερους παίκτες φέτος ήταν και η Google, που δημιούργησε αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και κατάφερε να γίνει επίσημα ως το πιο αναγνωρισμένο όχημα των ΗΠΑ πριν συντριβεί με ένα λεωφορείο.

Ψυχική υγεία

Η χρονιά που σε λίγο καιρό θα λάβει τέλος έκανε τους σχεδιαστές και διακοσμητές να σκέπτονται την ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας.

Μετά από μια συμπλοκή με ένα δάσκαλο η Yi-Fei Chen δημιουργησε ένα όπλο για να ψήνει τα δάκρυα της ενώ η Nicolette Bodewes αντικατοπτρίζει τις δικές της εμπειρίες με την ψυχοθεραπεία για να δημιουργήσει μια ανάγλυφη εργαλειοθήκη και να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνούν με τα συναισθήματά τους.

κείμενο:Κρύστα Φωτεινοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ