Βίντεο με το δράστη της επίθεσης στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ανεβηκε στο fb

Βρέθηκε βίντεο που δείχνει τον φερόμενο δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Χριστουγεννιάτική αγορά του Βερολίνου, Άνις Άμρι.

Υπενθυμίζουμε αποτυπώματα του Άνις Άμρι βρέθηκαν στην πόρτα του φορτηγού και από όσα έγιναν γνωστά ξέρουμες ότι εξέτισε 4ετή ποινή φυλάκισης στην Σικελία για εμπρησμό κέντρου προσφύγων.

Σύλληψη 4 ατόμων
Η αστυνομία στο Ντόρτμουντ της δυτικής Γερμανίας συνέλαβε τέσσερα άτομα που είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον Τυνήσιο ύποπτο ως δράστη των επιθέσεων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ανέφεραν σήμερα πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που διεξάγεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του σε ολόκληρη τη χώρα.
Εκπρόσωπος του επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας διέψευσε τις πληροφορίες των ΜΜΕ και δήλωσε ότι δεν θα ανακοινώσει λεπτομέρειες της επιχείρησης για να μην την θέσει σε κίνδυνο.


Η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη ερευνητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας
, έγραψε ότι την άνοιξη ήταν γνωστό πως ο τυνήσιος ύποπτος, ο 24χρονος Ανίς Άμρι, αναζητούσε συνεργούς για να πραγματοποιήσουν επίθεση και ότι ενδιαφερόταν να προμηθευτεί όπλα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τον Μάρτιο είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Άμρι με βάση τις πληροφορίες ότι σχεδίαζε ληστεία για να εξασφαλίσει χρήματα και να προμηθευτεί όπλα και "ενδεχομένως να εξαπολύσει με αυτά επίθεση μαζί με άλλους συνεργούς που δεν είχε ακόμη στρατολογήσει".

 

Στα μέσα του 2016, ο ύποπτος είχε έρθει σε επαφή με δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και οι τυνησιακές αρχές είχαν υποκλέψει τις συνομιλίες τους και στη συνέχεια ενημέρωσαν τις γερμανικές αρχές. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την Bild, ο 'Αμρι είχε δηλώσει εθελοντής βομβιστής αυτοκτονίας σε γνωστές ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Η αστυνομία ξεκίνησε να αναζητεί τον Τυνήσιο μετά τον εντοπισμό της ταυτότητάς του κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση με τους 12 νεκρούς. Οι αρχές έχουν τονίσει ότι ο Άμρι είναι απλώς ένας ύποπτος και όχι απαραίτητα ο οδηγός του φορτηγού.

Το γερμανικό δίκτυο rbb μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης έχασε τόσο το πορτοφόλι όσο και το κινητό του τηλέφωνο στην προσπάθειά του να διαφύγει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ