Αεροπειρατεία Μάλτα - Ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες & τα μέλη του πληρώματος - Παραδόθηκαν οι δράστες

Παραδόθηκαν στις Αρχές οι αεροπειρατές αφού απελευθέρωσαν όλους του επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι αεροπειρατές του λιβυκού αεροσκάφους Airbus A320 της Afriqiyah Airways, απελευθέρωσαν όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Το χρονικό της αεροπειρατέιας:

Το λιβυκό αεροσκάφος Airbus A320 της Afriqiyah Airways, με 118 επιβαίνοντες, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση προσγειώθηκε στη Μάλτα μετά από απειλή δύο αεροπειρατών να το ανατινάξουν σύμφωνα με τους Times of Malta.

 

 

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στο Twitter: «Ενημερώθηκα για πιθανή αεροπειρατεία σε εσωτερική λιβυκή πτήση που κατευθύνεται προς τη Μάλτα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Οι δράστες αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα του αεροπλάνου, (λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι) απελευθερώνοντας ορισμένους ομήρους.
Όλες οι άλλες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας ματαιώθηκαν ή υποχρεώθηκαν να αλλάξουν προορισμό.

Ο αεροπειρατής φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και  ζητά την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι, σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης
Ο αεροπειρατής είπε στο πλήρωμα ότι προτίθετο να αφήσει τους 111 επιβάτες, αλλά όχι και το επταμελές του πλήρωμα, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Μάλτας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ