O Άκης ετοιμάζει εορταστική λιχουδιά: Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες

Τέλειο πιάτο για το εορταστικό τραπέζι!

Συστατικά
1 μπούτι αρνίσιο αν βρείτε πάνω από κιλό καλύτερα
3-4 σκ. σκόρδο κομμένο σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα
λίγο δεντρολίβανο φρέσκο σε τουφάκια
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
λίγο λάδι
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Για το γλάσο

1/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας μουστάρδα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ μπούκοβο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τρίβουμε παντού στο μπούτι αλατοπίπερο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπες στις οποίες χώνουμε τα σκόρδα και τα τουφάκια από δεντρολίβανο.
Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το κρασί μέσα. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κρέας για μιάμιση ώρα.
Αφαιρούμε από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε αλατοπιπερώσει και αλείψει με λίγο λάδι. Ψήνουμε για άλλη μια ώρα έως ότου γίνουν οι πατάτες και το κρέας.
Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το μπούκοβο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτια και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το αρνί μας. Πασπαλίζουμε το αρνί με την καστανή ζάχαρη. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να καραμελώσει το γλάσο μας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ